Van-e bakancs az országhatáron innen?

És a harmadik hóeséses napon, miután már teljesen szétázott az irodai cipőm (Levi’s modell), új túrabakancs beszerzése mellett döntöttem.

És a harmadik áruház után (megvolt: Decathlon, Divex, Mountex) a következő konzekvenciákat vonom le:

1. Mindenekelőtt azt, hogy jó nekem az 5 éves Dolomite bakancsom, még ha kicsit likas is.

2. Magyarországon vagy ronda és drága bakancsot veszel, vagy ésszerű árú, ámde nemlétezőt.

Hihetetlen és elkeserítő, hogy ez a helyzet. Persze, tudom én, hogy mindennel, de nem szoktam valami sűrűn shoppingolni, úgyhogy minden felfedezés az újdonság erejével hat. A mostanit, a Dolomite-ot, még Észtországban vettem, kb. 12 ezer Ft-nyi Észt Koronáért – itthon már akkor is 30 ezer körül voltak a bakancsok. És a Dolomite nem rossz: Vibram talp, Gore Tex alapanyag, ahogy az ma elvárható. (Az megvan, hogy a Vibram meg a Gore Tex gyártói mekkora rohadéknagy cégek lehetnek? Minden ezekből van, úgy értem minden, ami számít.) Itt meg… 37-39 ezer Ft egy ronda bakancsért… Illetve hazudok: találtam 1 db. tökéletes cipőt. Sandstone volt, vagy Sherpa?… Mindenesetre 45-ös méret volt, és tényleg csak egy darab. Tisztán bőr, 19.900-ért… Megérte volna.

Hol, kérdem én, hol lehet ma itthon rendes bakancsot venni? Vagy inkább várjak kevesebb, mint egy hónapot és ússzam meg olcsón, Euróból, Franciaországban?

5 hozzászólás “Van-e bakancs az országhatáron innen?” bejegyzéshez

  1. Tiszti surranó, vastag kötött zokni. Vagy a nemtomhol olvasott tipp szerint báránybőr pluszbélés.
    Szerintem. Mer igénytelen is vagyok.

    Engem az idegesít nagyon, hogy aminek fél centivel magasabb a szára mint egy papucsnak, az egyesek szerint már bakancsnak számít.

  2. ezt véletlenül egy olyan faszinak írod, akinek (ha már itt tartunk) a magyar tiszti surci is merő poén, miután évekig járt kanadai ranger bakancsban. (előtte pedig még több évig magyar tisztiben) sőt, azután még egy Martens meg ilyesmi is csak a visszapillantótükörre jó.
    mégis, amikor megpróbálsz pl. vezetni egy ilyen bakancsban, vagy bármi mást csinálni, ami nem terepen történik, az olyan, mint (Ford Fairlane szavaival) sajtreszelővel rejszolni. mondom ezt annak ellenére, hogy a kanadai surci ugyanúgy Vibram talppal és Gore Tex belsővel készül (mert ott odafigyelnek a katonák kényelmére… igaz, a Vibram logo nem sárga, hanem fekete), tehát a különbség tényleg csak az óvónénisen magas szára.
    ja, és még egy: az se olyan fáni, amikor társaságban mindenki rád vár, hogy bekösd végre a bakancsod… nagy haverod ilyenkor az önbehúzós fűző.

  3. Deichmann-ban próbálkozz, akár a küvi lopstopban akár a mamutvagy árkád nevet birtokló rémségekben…

  4. 1. Én magam Romániában (több cég ott gyártatja a lábbeliket és nem Kínában) szereztem be a goretexes Meindl katonai/rendőrségi bakancsomat (“Einsatzstiefel”) 2004 novemberében. 11-12 e Ft körüli összeg volt az ára. Bár mondjuk mire Bp-ről elvergődnél oda…

    2. Nézz szét a munkaruházati és munkavédelmi cikkeket forgalmazó szaküzletekben is.

    Homo Novus

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.