It has no feelings.

Nyúlhaver, a kis kurva, ma reggel (azt hiszem életében először tán?) elrágott egy 220 V-os vezetéket: egy lámpa volt az áldozat. Nem is feltétlenül a lámpa aggaszt (bár némileg berágtam nyúlra miatta), hanem az, hogy a kis dög már 220 Volttal akar bírkózni. Amíg a telefon 5 (?) Voltjával harcol, leszarom, de 220 Volttal szemben egész biztos, hogy veszíteni fog. Úgyhogy mostantól csak akkor lesz szabadon engedve, amikor nem a galérián vagyok.

Az idevágó (és a címet ihlető) spot az IKEA Unböring kampányának Lamp filmje, a true masterpiece.

6 hozzászólás “It has no feelings.” bejegyzéshez

  1. Mostanában nem mértem, de a telefon üresben úgy 48 VDC lehet. Régebben a csengetés 100-110V AC lehetett, és a hülye telefonos gáz-távrobbantós filemekkel ellentétben nem szaggatós csengőt működtetett régen sem. Ma meg különösen nem, tehát ma ne próbálj gázt robbantani telefoncsengővel távolról. Ha felveszed a kagylót, a feszültség osztódni fog. Leosztódni a telefon szokásos belső ellenállása okán, ami régen 600 ohm volt. Felteszem, hogy üresben is be van akasztva néhány kohm, hiszen így lehet érzékelni a vezetékszakadást “az állomás műszaki hiba miatt átmenetileg nem kapcsolható”.
    A nyuszi a szigetelőanyagú padlón csak a szájában éri megrázó élmény a 23V AC hálózat esetében. Bár – szerintem – már a nyálától szivárgóáram stádiumába kerülő áramkör-záródást is megérzi. És amíg ennél megrázóbbat nem élt meg, rágni fogja…
    Amíg stigetelőanyagú padlóról rág, nem fog elpatkolni (illetve elmancsolni, hiszen nem patás).
    Na, nesze!

  2. Természetesen nem 23V AC hanem 230 VA C, de hát a Murphy:
    “A hibátlan levelek szövegében postázás után hibák ütköznek ki”

  3. ja, végülis igazatok lehet. mostantól vizes padlón fogom tartani a lámpát :)

  4. Ne parázz, nekem a hörcsög is elrágta a 220-at, semmi baja sem lett. Pedig működésben lévő cucc vezetéke volt.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.