S lőn.

Tegnap hazafele több világosodáson estem át. (Apró világosodások voltak ezek, de hát ilyenekből építkezik az ember, vagy legalábbis a site.)

  1. Nem véletlenül ment olyan kurvajól a lábamon levő (bérelt) sífelszerelés. A léc és a cipő összesen közel 300 ezer pénzet ér, ennyiért meg már lehet kurvajó. (Tudom: többért is.)
  2. Magyarország beszarás. Jössz Ausztriában: az utak a szakadó hó ellenére tisztítva, vagy ahol végékpp nem tudják tisztán tartani, pirosan villog a tábla, hogy öreg, csúszik, ne vagizz. Ez igaz az autópályára és az autóútra. Aztán átérsz Magyarországra, az első, ami fogad egy Üvegtigris-szerű villogó-csilivili csárda, meg persze az úton konstansan figyelő masszív hóréteg: Zalában még nem vették észre, hogy havazik. Aztán feltűnik előtted (hirtelen) a kivilágítatlan mucsabike, a ház falán a “rosszabbul élek, mint 4 éve”-vállalkozó, kóvályog az út szélén a tajtrészeg munkásember, és te tudod: hazaértél.

6 hozzászólás “S lőn.” bejegyzéshez

  1. egy kicsit megijedtem, hogy az utak minőségét veszed célbe, mert az én meglátásom szerint egy Honda Accordban ülve az osztrákoknál nem egyszer elviselhetetlen az autópályán a külső sáv és bent kell haladni és itthon az újabb építésű pályákon sokkal jobb a helyzet.

  2. ha már itt tartunk: az autópályák is le vannak takarítva, szemben a magyarországikkal – ezért aztán érdemes fizetnem a magyar autópályamatricát.
    egyébként meg adj a magyar utaknak időt: 2 év és a legújabb autópálya is bevályúsodik.

  3. Biztos az autópályák rossz minősége miatt kerül csak feleannyiba az osztrák éves autópálya-matrica, mint az itthoni… :-)

  4. Jé, érdekes: amikor írtam, még csak dw kommentjét láttam. Egyébként az M7 új szakasza már vályús Aliga és Zamárdi közt… csak figyeld meg: esőben jól látszik.

  5. Az M5 új szakaszán pedig erősen lekopott a festés… 2,5 hónap nagy idő…:-)

  6. Azt hozzátenném, h ausztriában se nagyon takarítják ám az utakat.
    Ott sóznak, de olyan durván, h az hihetetlen.
    100km osztrák autópálya után a sötétkék asztra rendesen fehérre száradt a garázsban.
    És ez nem egyszeri eset, határszélen lakom, elég gyakran járunk ki, minden évben így oldják meg a telet.
    -15 alatt nyilván már ők is csak hókotorni tudnak, akkor ott is akad bőven napokra elzárt falu. Főleg a hegyekben. A rekordot asszem vmi 200 lelkes falu tartja majdnem két hónap elzártsággal.. És ebből még x hétig még a helikopteres megközelítés se működött, annyira durván esett.

    Nem azt mondom, h kicsivel sem jobb, de azért ott sem fenékig tejfel, na.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.