Jogsi renew lolka.

Tulajdonképpen gördülékenyen ment a jogsim megújítása (illetve a kérelem leadása és az ügymenet beindítása), eltekintve attól az apró ténytől, hogy az ügyintéző nem tudja, hogy a tőle kb. 5 méterre (az épületen belül) üzemelő postában tudok-e majd kártyával illetéket fizetni (nem tudok), valamint attól a kicsit zavaróbb ténytől, hogy a direkt duplázott kérdésemre (“Fogok kapni valami igazolást arról, hogy folyamatban van a jogosítványom megújítása, hogy tudjak közlekedni?”) adott érthető és egyértelmű “igen” válasz csak részben egyértelmű “igen”: igen, kapok igazolást, de nem, közlekedni vele nem lehet. (Lehet, csak nem szabad, illetve “rendőre válogatja”, hogy szabad-e.) Ez persze már csak azután derült ki, hogy a régi jogsit szanaszét lyuggatták, úgyhogy szerencsére visszacsinálni se lehet a dolgokat, és innentől jön a magyar ember legnagyobb fegyvere, a “majd kidumáljuk”. Meg az, hogy a hétvégi osztrák tripen valamelyik utasomnak biztosan lesz érvényes jogsija, nem csak egy fényképes fecni.

10 hozzászólás “Jogsi renew lolka.” bejegyzéshez

  1. Nekem is azt mondtak (tavaly év végén), hogy nem közlekedhetek vele, de a rendőr majd biztos elnéző lesz. köszi, baz

  2. A jogsi igénylésnél az orvosi igazolás és csekk leadás után adnak egy A4-es printet ami ideiglenes jogsiként funkcionál és teljesen elegendő. Rajta van minden adat és az okmányirodán csinált fotód is. Ami a véglegesen is rajta lesz.
    A cucc azt dokumentálja, hogy folyamatban van a kérelmed. Nekem ezt mondták.

    Vagy hülyék szolgáltak ki, vagy figyelmetlen voltál.
    Vagy tavaly ősz óta változott a szabály.

    Ezen kívül az okmányirodák földrajzi elhelyezkedése tökmind1, ezért felesleges volt a központiba menni. A jogsit bárhol megcsinálják.

  3. ez az igazolás amiről beszélsz törvény szerint nem alkalmas a jogosultságod igazolására.
    jól mondod, azt igazolja, hogy folyamatban van a kérelem elbírálása – és (elvileg) egyáltalán nem biztos, hogy meg is kapod az igényelt jogsit.
    hogy elengedő, annak örülök, de akkor is csak a “rendőre válogatja” marad.
    szóval vagy hülyék szolgáltak ki engem, vagy figyelmetlen voltál te :)

    a központiba meg azért mentem, mert ugyan bárhol kiszolgálnak, de ilyen gyorsan sehol. (“gördülékenyen”, ezt írtam.) a hozzám kényelmesen közel eső okmányirodában április 4-re tudtak volna időpontot adni.

  4. nekem annak idején, mikor ellopták az irataimat, a szig-re és jogsira kapott a/4 papírra is egyértelműen azt mondták, hogy az ideiglenes szig/jogsiként funkcionál, mert rémlett, hogy ilyenkor kell ideiglenes cuccokat csináltatni és többször rákérdeztem. ellenben nem tudtam tesztelni, mert nem igazoltattak.

  5. A papirt minden rendor (n=3) elfogadta, itthon nem lesz vele gondod.

    Azt majd megnezem, hogy mit szol az osztrak rendor az A/4es laphoz.
    – Ez lenni itten mein jogsi.
    – Ja, genau, Herr Lee. (ejtsd: Harley, ugye?)

  6. én is teszteltem az ideiglenes fecnit 2db honi rendőrön, és a szemöldöküket sem húzták fel. kájne pánik.

  7. Ami ennél érdekesebb, hogy autózni valszeg szabad vele, de az ez idő alatt megtörtént káresetekre sem a casco, sem a kötelfelbiz nem fizet!!! Ez picit súlyosabb gond…

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.