Békejel 3000 emberrel.

Megint lesz Békejel, március 18-án este. Az egyszerűség kedvéért ehelyütt idézném Tibit:

Kedves Barátaim, ismeroseim,

Azért írok nektek, hogy meghívjalak egy furcsa megmozdulásra, illetve hogy a segítségeteket kérjem hogy e megmozdulás megvalósuljon.

Ez nem más, mint a 2006-os élo Békejel. Mitol FURCSA a Békejel?

1. ez egy olyan demonstráció, amelyben elore le kell foglalnod a helyedet, ha részt akarsz benne venni. Sot, beléposzeruség is van: egy fáklya ára 500 forint (benne van mindenféle demonstrációköltség is).

2. Ez egy olyan demonstráció, amely nem a transzparenseket, és nem elsosorban a felháborodott beszédeket választja a mondanivalója kiefejezése érdekében, hanem egy hangulatot kíván teremteni, amely többet mond, mint a nagy szavak. (itt megnézheted a tavalyelotti, elso békejel klippjét, hangulatát: http://www.bekejel.net/kepzes/bekejel040320_lo.mpg)

3. Ez azért is fura demonstráció, mert egy kicsit világhíru. Volt a CNN-en: http://www.humanista.hu/beke/cikk.shtml?x=15932
Volt BBC-n, címlapon: http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/3552147.stm
És volt Izlandon, Ausztráliában, Argentínában és pl Mexicóban is: http://www.humanista.hu/beke/cikk.shtml?x=16015 Rómában és Bogotában utánozták is.

4. Azért is fura egy kicsit, mert egyszerre “civil”, de nyíltan vállalja, hogy nincs egyetlen olyan párt sem a politikai palettán, amely megérdemelné az “eroszakmentes szavazatot”. Azt fogjuk idén mondani, annak árán hogy ezzel az emberek egy részét elriasztjuk, hogy “állj ki az eroszak ellen: szavazzz érvénytelenül, és szervezodj!”. Ha ezt értelmezni szeretnéd, itt a mondanivaló bovebb változata: http://www.bekejel.net/index.php?page=2 :-)

5. Azért is fura, mert úgy van megtervezve, hogy a hard core aktivisták egyedül képtelenek megvalósítani. igen, úgy van megtervezve, hogy mozgósítsa azokat akik nem mozdulnak minden megmozdulásra, akiknek nem aktivista életük van, de mégis idorol idore kinyilvánítják azt a vágyukat, hogy más legyen a világ.

Én azt akarom hogy ne éljünk egy olyan országban, ahol a két politikai oldal simán meghívja George W. Bush háborús bunöst, hogy az 56-os forradalom 50-dik évfordulójának a díszvendége legyen (meghívták, GYF és OV is). Azt is szeretném, ha pártízezer hajléktalan helyzete nem hatodlagos, “köztisztasági”, “köztér-esztétikai”, “közérzeti” kérdés lenne. Meg még sok dolgot.

Nos, úgy alakult, hogy ezeknek a vágyaknak, nevezzük humanizmusnak, eroszakmentességnek, vagy “emberibb országnak”, egyfajta éves találkozója lett a Békejel. Évente a duplájára duzzad, idén 3570 fáklyatartó embert keresünk, 238 szektorra felosztva.

Arra kérlek, hogy ha mindez felkeltette az érdeklodésedet, és kicsit belenéztél a sok link egyikébe, akkor DÖNTS MOST, hogy jössz-e, számíthatok-e veled az egyik Békejel szektoromban. Ha igen, akkor jelezz lehetoleg azonnal, így áll ugyanis össze az ország legnagyobb szimbóluma, 2206 március 18-án, 17 órától: a béke élo jele a Hosök Terén!

várom válaszodat, hány helyet foglaljak neked? :-)
baráti üdvözlettel,
Várady Tibi
06 70 280 2509
[emailcím kivágva]
http://www.bekejel.net

ui: köszönöm, ha továbbítod e megkeresést másoknak is. Ha sajtós vagy, és tudsz errol írni, az is kiváló lenne!

2 hozzászólás “Békejel 3000 emberrel.” bejegyzéshez

  1. Azért a szervezéshez csak nem kell már 200 év…mert akkor nem jelentkezem, bár az emberi élet végtelen…

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.