WiW para. Sulykolok, hangsúlyozok.

Az ember elmegy egy hétre és mire hazajön, mi minden történik a WiW-vel: lánclevél (most már a második, a hülye felhasználókak sose szakad vége), felvásárlás, ennek kapcsán privacy-para, meg “le a multikkal”-para.

A dolog pedig nem erről szól. Elmondom, mit tesz a lee az adott közlekedési helyzetben.

Először is: kigyilkoltam a képemet, meg a mailcímemen, website címemen és ICQ-számomon kívül mindent. Ha spam jön a mailcímemre, nem érdekel – szűrve van. Én nem leszek kerékkötője annak, hogy valaki így vegye fel velem a kapcsolatot kultúrált módon (tehát nem WiW-mailben, hanem email, vagy IM útján). Sejtem egyébként, hogy valami verziókövető rendszerszerűség van, tehát amit kitörölsz, az is megmarad valahol, de kit érdekel? A felhasználói feltételek szerint köteles vagy mindenféle adatot megadni magadról. Ha ezek hiánya miatt engem kivágnak (lehet, de nem valószínű), akkor úgy jártam – nem érdekel. Nem törlöm az accountomat, hagyom, ahogy van, nem törődöm vele.

A mai naptól aki nekem lánclevelet küld tovább, azt szó nélkül törlöm az ismerőseim közül. Ez az egy dolog az, ami indulatokat bír kiváltani belőlem ebben az egész masszában, ami most van, mert ez semmi másról nem szól, csak az emberi butaságról. Persze ha te olvasod ezt a blogot, akkor olyan hülye nem lehetsz, ergo nem te vagy az, aki továbbküldi és nem téged töröllek majd. És persze téged az se érdekelne, ha törölnélek, mert hát okosabb vagy te annál. Hiszen olvasod ezt.

És hogy forduljon magába a WiW-gárda, hogy eladta a lelkét, stb.? Baromság. Ha nekem valaki 600 millát ajánl, én is eladom, amim van. Te is. Ubi is, aki most éppen fel van háborodva. (Valamint abban se vagyok biztos, hogy egyáltalán most ki is adott el mit. A WiW ugyanis a Virgo Systems-é, nem a srácoké. Volt beleszólásuk, hogy megtörténhet-e, de hogy nem az övék a végső szó, abban szinte biztos vagyok. Feltevés szinten, persze.) Nincs ezzel különösebb etikai probléma se, illetve akinek ez unetikus, annak csúnya világ jön a fejére, amikor elkezdődik a webkettes szolgáltatások (amik ugyebár többnyire valamilyen módon arról szólnak, hogy te oda regisztrálsz és ezáltal jön létre érték) eladogatása. A világ erről szól: szolgáltatás, szoftver – termék, eladták. Ez még egy szabadszoftveres meg kreatívkommunista aktivista világképébe is bele kell, hogy férjen.

A probléma tehát nem az, hogy eladták egy multinak. 2006 van, a dolgokat eladják, a multinak több erőforrása van, hogy kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket. A probléma (vagy aggodalom, mert végső soron szarok én ebbe bele) az, hogy a T Csoport eddigi tevékenykedését látva nem biztosított, hogy tényleg ki tudják aknázni azokat a lehetőségeket.

A WiW-es srácok eladták a lelküket. Baromság. Live with it.

A T Csoport impotens. Lehet, de kit érdekel. Akkor kidobtak az ablakon sok millát, gondolom anyu (DT) bukszájából.

Ez a lényeg. For the record.

10 hozzászólás “WiW para. Sulykolok, hangsúlyozok.” bejegyzéshez

  1. Szia Lip,
    írok, mivel rólam is szó volt. Igazad van, én is eladtam volna! Naná! Fele ennyiért is. Talán már hamarabb is. Nem is evvel van gondom. WIWes srácokra nem haragszom, mert szuper ötletük volt, szuperül (többnyire) megcsinálták, és tették a dolgukat, belekerültek a “kényszerbe”, és lereagálták azt 600 miláért annak rendje és módja szerint. Úgy cselekedtek, mint minden átlagos ember a mai világban. Azt hitték, hogy nincs más útja a dolgoknak, mert FEJLŐDNI KELL! A gondom egyszerűen az a TÉNY, hogy ez is Multi kézbe került! Az a tény, hogy azt hisszük, hogy mindennek nőnie kell, meg fejlődnie, meg még többet és még többet profitálnia, meg gyarapodnia! Nekem egyszerűen nem kell egy olyan közösségi portál, amit egy multi megvásárolt, mert nem jópofiságból tette, és mert nem tudom, miért tette. De nem azért, ami az eredeti célja, az fix. Egyszerűen kiszállok, hogy ne idegesítsem magam, és egy szállal kevesebbel függjek a multiktól általában. Meg mert ki akartam próbálni fejvesztés terhe nélkül, hogy milyen kicsit meghalni…(Egész jó buli. Azóta egy csomó emberrel filozofálgatok itten a világ végéről meg kezdetéről…) Szóval ne a WIW gárda forduljon magába, hanem minden wiw felhasználó, aki legalább annyit nem gondolkodik a dolgon, mint te vagy én.

  2. szerintem kapitális marhaság kiszállni valamiből azért mert at egy nagy multi veszi meg.

    mert a kis cégek nem lehetnek rosszak és nem kezelhetnek rosszul adatokat? ejjbazz.

    kinél van a telefonod? az interneted? kitől veszed a gázt? ők is mind mind kezelik a te adataidat (és akkor az apehről még nem is beszéltem).

    jójó, mondhatnád kedves kiszálló, de a *kapcsolati hálóm*. azthiszed kapcsolati/szociális hálód csak a wiwen van? az msn szted micsoda? egy klikk és máris logolhatná az msn is hogy kivel és hogy mennyit beszélsz!

    Most kapaszkodj meg, fogja is. Ezt majd később wallopnak fogják hívni (nézz utána).

    Levelezel-e weben? Hotmail v Gmail? Freemail v Citromail? Ők nem logolhatnák, hogy kivel levelezel? Mindegyik rendszer gazdájának meg van, vagy meg lesz a maga szociális hálós oldala.

    Előbb utóbb mindenki kattint reklámokra weben, vagy akár vásárol. Ezután a szociális hálón keresztül lehet tömni a közeli ismerőseit is hasonló reklámokkal.

    Most még kiszállhatsz, de szerintem feleslegesen idegesíted magad – you will be owned. Vagy ma vagy holnap.

  3. Te figyu, én nem beszéltem visszaélésekről adatokkal! Ne vágd ezt a fejemhez! Nem azért szálltam ki, hogy nehogy visszaéljenek az adataimmal, mert azt leszarom. Erről Lip jól írt. Azért szálltam ki, mert megelégeltem, hogy még ez is Multi kézbe kerül! Tetszett a wiw alapötlete, de nem vágyom rá úgy, hogy ekkora méreteket ölt. Mint ahog y a Diákszigetre se vágyom már, meg a Kapolcsi napokra sem, pedig mindkettő jól kezdődött. Azért szálltam ki, hogy megmutassam, hogy nem csak a gyarapodás az egyetlen járható útirány. Ahol túl sok az ember, túl sok az érdek, az már nekem nem természetes, az nem szolgálja már a világ hosszútávú feljődését. Elegem van a multikból, még ha minden tőlük függ is. Vagy talán pont ezért. Kiszállásom szimbólikus, és talán többet is vesztek vele, mint nyerek, mert sok jó dolgora használható a wiw, de a világ talán többet nyer vele ha van aki ezt is bevállalja. Ha legalább gondolkodunk rajta, az már jó. Már jó, mert én már gondolkodtam rajta…

  4. “A mai naptól aki nekem lánclevelet küld tovább, azt szó nélkül törlöm az ismerőseim közül.”
    Ez egészen addig jól működött nekem is, amíg vadidegenek nem kezdtek írogatni nekem ilyeneket.
    Másrészt aki még mindig a wiw-témán pörög, az meg is érdemli :-) Tényleg szánalmas a cucc, de ez nem a wiw hibája. Kicsit eltúlozva az iwiw érdemeit, azt mondanám, olyan ez, mintha (abszurd gondolat) az emberek kezébe nukleáris energiát adnál. Nem jó kis erőműveket építenek majd, hanem rakétákat, és szétqrják az egészet.

    Buta emberek.

  5. Sorry ubi, nem akartalak lehordani – de ahogy lip írta a nép dönt…

    Én sztem maradok wiwen, most nagy mozgás úgy sincs – de néha írok majd emberkéknek aztán annyi.

    Meg ha a Té kitalál valamit arra kíváncsi vagyok.

  6. Ubi, most van mobilod vagy nincs?

    for the record…

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.