Jogsi.

Megvan a megújított jogsim. A kedves postáshaver nem vállalta a terhet, hogy legalább egy értesítőt bedobjon, ha már kézbesíteni nem hajlandó messze-otthoni címemre (ahol egyébként mindig van valaki), így visszakerült nem kézbesített küldeményként az okmányirodába. Ott legalább át tudom venni.

Baszd meg, Magyar Posta, és még egyszer: baszd meg.

(A magyar törvények lehetővé teszik egy postai szolgáltatással foglalkozó alternatív cég magalapítását? Tudod, olyat, ami működik is. És akár még egy jogsit, vagy egy Amazon.com küldeményt is ki képes kézbesíteni.)

5 hozzászólás “Jogsi.” bejegyzéshez

  1. Lipi, nincs igazad. Az ilyen okmányokat csak személyesen lehet átvenni. A postás nem adhatja oda anyádnak se. Erről szól a kézbesítési megbízása. Már az okmányirodában érdemes megbeszélni, hogyan küldik vagy majd bemész érte.
    Mégis mit gondoltál, belökik a postaládába?

  2. hiszed vagy nem, ezt várom, két okból is:
    1. a jogsi igénylésekor a postai kézbesítést választottam. ilyenkor ajánlott küldeményként küldik a cuccot, ami jelen állás szerint (utánanéztem neked: 2005 október 7-e óta) arra kötelezi a postást, hogy ha becsönget és nem vagyok otthon, akkor “levélszekrény útján” kézbesítsen, vagyis dobja be a jogsit a postaládába.
    2. egyszerű élhetőségi okból: miért van az, hogy az USA állampolgárai a lejárt útlevelüket postán küldözgetik haza és kapják postán az újat, nekem, magyarnak meg egy rohadék jogsi miatt is otthon kéne lennem? (mint ahogy egyébként nem kell, lásd feljebb, de most az elvekről beszélünk.)

  3. hameg nem dobhatja be – tegyuk fel – meg mindig jogod van a postanal megbizni akarkit, hogy a nevedre erkezo kuldemenyeket felvegye.

    a jogi hatternek nem neztem utana komolyabban, de a teaor kulonbseget tesz postai es futarpostai tevekenysegek kozott (6411 es 6412).

  4. Másik (nevelt) fiam jogsiját (valamiért egyidőben járt le Lipiével; csak tán nem együtt szerezték?) vidéken, közelebbről Zamárdiban tegnap vette át az _anyja_. Hacsak a vidékiek nem sértettek törvényt, akkor tértivevényes küldeményt átvehet közvetlen hozzátartozó, ha névvel (az anyja neve rajta van a jogsin; igaz ez a borítékon nem látszik át), de ha – mondjuk – lakcímkártyával is valószínűsíthető a közvetlen hozzátartozás. Ez pedig tértivevényes volt, asszem; csak azt kell aláírni. Az 1szerű ajánlott az tényleg lehet bedobós. Ez esetben a Posta garantálja a kézbesítést, de ezt is csak akkor teheti, ha nem NA110 PVC szenyvízcső képezi a levélládát, hanem legalább IP65 védettségű, por-páramentes, vandál-, tűz- és robbanásbiztos. Mint pl. a lépcsőháziak. :-) Ez előbbi, aláírást igénylő kézbesítésének meghíúsulása esetén viszont tényleg elengedhetetlen tartozék az értesítő. Biztos nem premizáltad kellőképpen Szilveszterkor… Pedig az hasznos, mert akkor a gyorshajtásról szóló értesítések kézbesítését is mellőzi…

  5. 1.par Lipinek mindig igaza van 2. par. Amikor nem, ay elso par. lep ervenybe.
    A postas meg egzsyer sem csenget, viszont fumigalja a hivatalos ertesitoket/ kulonos tekintettel hagyateki birosagi ertesites s egyebek. De pl. utlevelet vidaman landoltat a regi utottkopottba, amit barki, meg az o sziheje is/ ki tud nyitni…OLyan A Mi kis varosunk/ os az egesz Totekkal vegyitve..ezert szeretek itt lakni!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.