N heaters verywhere.

Az milyen, hogy a Bausch & Lomb visszavonta a piacról a ReNu kontaktlencsetisztító folyadékot, mert valami súlyos gombás szembetegséget okozhat?

Szerinted én milyen kontaktlencsefolyadékot használok? (Használtam – máig.)
Frank olvasta a tüneteket, 7-ből 6-ot pipáltam ki, ami persze lehet allergia is, mindenesetre a jövő hetet a szemészeten kezdem, az biztos.

Az is milyen, hogy az Origo nem meri kiírni a cikkben a termék nevét? Basszáj, a termék veszélyes, nem? Akkor meg tessék nyugodtan kiírni, nem reklám, békevan.

8 hozzászólás “N heaters verywhere.” bejegyzéshez

  1. Ez nagyon para. Ilyenkor végre jól jön, hogy trehány disznó vagyok, és szinte sosem használok lenyaápolót :)

  2. Szerintem ne akard tudni. A trehányság nagy úr…
    Viszont be lehet váltani, adnak helyette másikat, ha bontott, akkor is.

  3. A régi szép időkben belespricceltem a tégelybe egy adagot, és az maradt benne egészen addig, amíg már nem találtam meg a lencsét a szöszök közt. Nagyon gazdaságos volt, akár egy évig is elég volt egy kisebb üveg. Mostanság meg jó ideje bennalvós non-stop lencsét hordok. Ezt heti egyszer illene kivenni, de egy ilyen kivételnél több szotty kerül a szemembe, mintha benthagynám, úgyhogy lenya bent marad. Persze ha egyszer majd nagyon sokáig nem kommentelek, lehet, hogy azért lesz, mert nem tudom elolvasni lee blogját :)

  4. Gyógyszertárba mécc, kérsz kontaktlencsefolyadékot, adnak, vélhetőleg tizedannyiér. Nagy flakonyba adják, 10 napos adag, merugyebár 10 nap alatt redvásodik el bontott állapotban.
    Uff ugyebár

  5. höhh, a múlt héten voltam a szemklinikán, egy nagyon egyszerű csaj próbált oltogatni ezzel, én meg persze azonnal UL kategóriába soroltam az egészet, győzködvén őt, hogy áááá, nem valószínű, blabla. az előítélet hátrányai.
    Nagyobbrészt optifreet használok, mert egészen nemrégig TB-támogatást kaptam rá, így 200 (igen, kéccá) FT-ba került. Most 5000.

  6. Az Ofotértes PR azt mondja, hogy csak amerikában voltak megbetegedések. 125, abból 20-nak volt kontaktlencséje és 6 használt ReNu Moisture lockot… és hogy nem feltétlen a lencseápoló a hibás, hanem a rossz higiéniás kezelés. És amit az európai piacra terítettek, azt Olaszországban gyártják, az amcsit Amerikában… De azért biztos, ami biztos bevonták. Neki persze ezt KELL mondania… mert a business nem állhat meg. És aztán dalolva becserélték majdenm üres flakonomat egy másik ReNura.

    “Fusarium is a very aggressive fungus and it is difficult to treat medically. Many of the patients that we treat fail medical treatment and require surgery for cure,” said Dr. Kathryn Colby, of the Massachusetts Eye and Ear Infirmary.

    The surgery required to cure the fungal infection is corneal transplant. Already, some of the victims have been required to undergo it and doctors fear many more will.”

    Ez már rosszabbul hangzik, mint a saleses duma… (http://www.thewbalchannel.com/health/8701219/detail.html )

  7. Hongkongban már februárban kezdődött a balhé, pár hétig tagadtak, aztán március elején visszavonták dettó.
    Csodálom hogy magyarországon még csak most……..

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.