Bike guide update.

Kaptam közvetlen emailt Bradtől, akinek a múlt héten emlegetett bringás vezetőre van szüksége. Kicsit letisztázta a helyzetet, hogy ne becsüljük a srácot meg az igényeit. Összefoglalva:

  • A srácok nem ma kezdik az ipart, egyikük elég híres az USA montis szcénában, a csoportjaik site-jai: www.argosyadventures.com és www.otesports.com.
  • 4 ember, mindnek saját bringája van, tehát csak a gépek és a emberek terepre szállításról kell gondoskodni.
  • Kemény terepet keresnek: “technical singletrack” az igazán nyerő választás. Mellékelt képeket is, hogy alátámassza az igényeit, ezeket itt és itt láthatod. (Meg itt oldalt az egyiket, persze.)
  • Július 4, 5, 6, 7 a négy nap, amíg bringázni szeretnének, vagy úgy, hogy naponta találkoznak a vezetőjükkel a hoteljükben (legutóbbi információm az Art’otel, mint szállás), vagy akár másik hotel is szóba jöhet, ami a terephez közel van.
  • Az ideális program: 8 mérföldes túra kb. 1000 láb szinttel reggel, egy másik este.

És akkor az email idézve:

Jon, Lipi,

Thanks for your help. At this point we are still looking for a guide to take us mountain biking in or near Budapest. The challenge is finding a guide who is a “real” mountain biker. Many people mistake riding a road bike on a dirt road as mountain biking. As an example I’ve enclosed some pictures of the types of trails we like to ride. Ideally we would like to ride “technical singletrack” which is narrow, hilly, and challenging. Ideally we’d like to schedule rides on July 4th, 5th, 6th, and 7th. We could either commute from a hotel in Budapest each day, or if it make sense we could stay overnight at a hotel outside the city. A good schedule would be an 8 mile ride with 1000 feet of vertical early in the morning, and another in the early evening (although one a day would be fine too).

One of our riders is famous in the US mountain bike community and whoever guides us will enjoy meeting him. All 4 of our riders have their own bikes and are advanced riders. If our guide is not an expert himself, he will enjoy learning from our group. Some links to the websites of our riders are www.argosyadventures.com and www.otesports.com.

Any help you could provide is greatly appreciated. We have been seeking a guide for some time but have been unsuccessful (Varga Viktoria from the Mountain Bike Federation is also looking for us, but hasn’t come up with anyone yet). We would gladly pay generously for a good guide, and need someone who knows the local trails and can arrange for transport of 4 riders/bikes and themselves.

Regards,

Brad

7 hozzászólás “Bike guide update.” bejegyzéshez

  1. LOL
    A paraméterek alapján a srácok tényleg nem ma kezdték, de valószínűleg eddig rózsaszín háromkerekűn nyomták, tudod, az a közvetlen hajtós… :-D
    Ezt a “túrát” én betegen, álmomban, esőben, egy lábon szoktam lenyomni :-D

    Banyek 100 mérföld táv, 5000 láb szint, mondjuk egész napra (ez mondjuk egy Bregenz- Arlbergpass-Heiming táv, 200m->1773m (Hexenpass), 160kmen), ott kezdődik a túra (Na jó, terepen ez már egy nehezebb, a fenti aszfaltoson alap)

    Tényleg, nem szervezünk egy pár napos ilyesmit?

  2. vazze, drojid, vezesd mar oket :) beszelsz angolul, letolod ezeket a terepeket… annyit meg csak fizetnek, hogy erdemes legyen elotte korbenezni… :)

  3. “we are still looking for a guide to take us mountain biking in or near Budapest”

    Ez az egyik bajos része, mert a Bükkben elvinném én őket olyan helyekre, hogy soha többé nem akarnak hazamenni :-), de Bp környékét nem ismerem annyira…

    A másik, hogy nem akarok 4 napot elqrni ilyenre.

    De gyp… Te beszelsz angolul, letolod ezeket a terepeket… annyit meg csak fizetnek, hogy erdemes legyen elotte korbenezni… :)

  4. A Bükk közel van Budapesthez, USA mércével biztosan. Oda kell menni, vagy a Börzsönybe. 300 méter szint az mondjuk nem tűnik soknak, ahhoz ott a budai hegyek.

  5. gondolom kell eutó is bringaszállítóval..egyy Bükk túrában biztos benne lennének. az meg 1,5 óra út kocsival nem? Mert a Budai hegységet hamar megunják. saynos én nem tudok angoloul, de elmennék tekrni velük plusszba ha benne vannak.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.