Ja és a.

Ja és a jelzőlámpák, minden vihar elsővonalbeli áldozatai. Közlekmérnök olvasó, oszd meg velem plíz, hogy miért gyászol be budapest jelzőlámpaállományának a fele, amint leesik három csepp eső? Ez régen is így volt?
A forgalom egyébként teljesen átlagos, hovatovább gyér, persze a tuareges főpolgársrác ebből is publicityt csinált, és felkérte a lakosságot (lakóuságot, megvan, amikor árvíz idején a mindenkori árvízvédelmi szakember félrészegen felkéri a lakóuságot?), hogy korábban induljon ma dolgozni. (11 óra elég korán van?)
Azt, hogy a t. f. s. a tegnapi események után is egyből elkezdett személyesen felelősök után kutatni, leirtotta a rendezvényszervező céget, stb., azt nem is említem. (Illetve: de. Hallga!) Mert nincs azzal baj, hogy felelősöket keresünk: lehet, hogy a Nexus vagy ki tényleg hibás volt, hogy nem fújta le a rendezvényt (persze akkor az lett volna a baj), lehet, hogy a jelzőlámpák miatt is a főpolgármesternek kell közbenjárni (bár asszem nem), de amikor még aznap este megnevezzük a felelősöket, a szakértői és egyéb vizsgálatok megkezdése előtt, nos, az olyan, mintha

  1. publicity warriorok lennénk;
  2. mi lennénk a felelősök, de több sajtóval a hátunk mögött ezt elkamuzni remélnők.

Azt hiszem t. f. s. napjai nagy részét felelősök idő előtti keresésével tölti, lásd még villamostender. (Az a rohadék Siemens, az!)

Csak hát kilóg a lóláb, vagy mi.

5 hozzászólás “Ja és a.” bejegyzéshez

  1. nem a rendezvenyszervezo felelossege a lefujas, hanem a megrendeloe ilyen – vis major -esetben. A rendezvenyszervezonek tajekoztatnia kell a megrendelot, szerintem az megvolt.

  2. A húlyeséget nem lehet másra tolni, csak a defenzivitás miatt.
    Ha felelős felnőtt gagyok, és vihar jön, lefújom a kerti partit. Még ha megrendelésre szervezik is.
    Attól persze a tömeg még ugyanúgy ott marad, a fa kicsavarodik, a cserép repül. Igaz, lehet hogy az elmaradt rendezvényért viszont kötbért kell fizetni.
    De én mint szervező, nyugodtan alszom.
    Amúgy a metroban ma már teljes létszámú álligellenőrök állták el a közlekedési utat- Aba Botond behozná-e rajtunk a villamospotlóbuszpótlómetropótlóvillamos ellenőrpotlóellenőröket is akár…

  3. Mi alapjan fujod le? A vihart tobb tiz kilometeres savban tudjak besaccolni, az esely kicsi volt, es ha masfel oraval az esemeny elott fujjak le a rendezvenyt, akkor is ott hozongott volna az egesz tarsasag a dunaparton.Masreszt valoszinuleg senki nem merte vallalni a felelosseget a lefujt rendezvenyert. Es ez nem elsosorban a szervezokre vonatkozik. Tobbeknek kivalo nepszeruseg-novelo volt a vihar.

    a tuzijatekosok tiz perccel a vihar elott kaptak meg az informaciot, hogy jon a vihar, a pirotechnikai szabalyzat alapjan nem kotelesek informaciot kerni a meteorologiai szolgalattol, sajat hataskorben donthetnek a tuzijatekrol ilyen esetben.

    nem vedem a nexust, nem voltak felkeszultek, de ilyen esetre nem is igazan lehet felkeszulni. es tenyleg nem az o hataskoruk lemondani a bulit, itt ennel joval magasabb szinten van a megrendelo..

  4. Sajna, a közúti jelzőlámpákat vill.mérnök urak (hölgyek) tervezik. (A közlekedési mérnök az tkp. gépészmérnök. Jobb, ha nem nyool a villanyhoz…) A tömítéseket is emberek csinálják. Viszont a forró (ez lehet a naptól, lehet az izzótól), és az esővíztől hirtelen lehülő lámpatestbe a víz azonnal bejut, mintegy beszívódik, miként a vízhatlan órádba is jutott pára (nedvesség) valamikor, amit a hidegben/hideg vízben látsz is. Egy vízcsepp, és a forró izzónak vége. 1 db piros lámpában tönkrement izzó azonnal működésbe hozza a “a piros kiégés védelmet”, az automatika működőképes marad, és villogó sárgára kell váltania. Régebben ez nem annyira tűnt fel, mert nem akadályozta a forgalmat annyi jelzőlámpa :-)
    Megoldás: LED-es jelzők alkalmazása, miként azt a vasútnál már lassan-lassan tapasztalhatjuk.

  5. Csak két cikk:
    “A kancelláriaminiszter megtiltotta a tűzijáték szervezéséért felelős Nexus Reklámügynökség Kft.-nek, hogy a vasárnap esti eseményekről nyilatkozzon. A cégvezető, Simon Gábor részt vett a kormány hétfői válságülésén, a 208 milliós állami ünnepség rendezője azóta azonban elérhetetlen”
    http://index.hu/politika/bulvar/nexmeh0822/

    “A tűzijátékot szervező Nexus Reklámügynökség VIP-vendégei egy egykori kompra kaptak meghívót a tűzijáték-néző partyra. A Csata komphajón azonban szétázott az exkluzív vendégkör, pedig a Nexus sms-ben figyelmeztette saját vendégeit, hogy a várható rettenetes időjárás, jégeső miatt az esőkabátjukat ne felejtsék otthon.”
    http://index.hu/politika/bulvar/vipkomp0820/

    Sztem egyébként sima vis-maior, de azért talán megérte volna minden lehetséges médiumban terjeszteni, hogy vihar (eső?) várható.

    A hibát én abban láttom, h a kialakult helyzetre senki nem reagált arra, hogy vihar van:
    – Tv-k vérmérséklettől függően nyomták tovább a reklámot, korcsolya közvetítést, népmesét
    – a tüzijátékosok meg pukkantgattak tovább (ha már kifizették, ellőjjük)
    – a város meg továbbra is sötét volt, hisz a tüzijátékot látni kell…

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.