Firefox should be updated.

Örülök neked, de.

Szóval átállnék Firefoxra (Seamonkey óránként fagy, ami kicsit több, mint amit tolerálok), ha tudnám, hogy miért hangyányi betűkkel ír mindent, jó példa a blogjaim, ahol tudom, hogy 11, vagy 12 pixelesek a karakterek, de Firefoxban inkább a 6 felé tendál, rendering it yet more interesting unreadable.

Próbáltam a resolutiont felnyomni, próbáltam az ablakkezelő(k) fontméretén állítani, semmi effect. (Ami logikus, hiszen a css-ben elég explicit, hogy mekkora legyen egy font. Nem ekkora.)

Ma este google session, ha addig itt a kommentek között nem találok megoldást (be warned). Thunderbird is izzana ekkor, egészen mainstream csókává avanzsálnék, a felhasználói szokásaim terén legalábbis.

13 hozzászólás “Firefox should be updated.” bejegyzéshez

  1. Elnézést a triviális kérdésért, de magában a Firefoxban nincs beállítva, hogy hagyja figyelmen kívül, mit szeretne az oldal, és használjon icipici betűket?

  2. Elnézést, de annyira magas a labda, hogy muszáj vagyok lecsapni: miért nem Operát használsz? :)

  3. 1.)
    A betűméret mértékegysége a számítógépben “pixel” vagy “pont”?
    Amennyiben előbbi, akkor – ugye – változó a betűméret. Míg az utóbbi (angolul nem tudom hogy van) nyomdászati betűméret-mértékegységet jelöl, ami a coll 1/72 része, asszem. Egy pont – felteszem – így ritkán 1 pixel a képernyőn. Ellenben nyomtatatásban minden 6 pontos betűnek egyformának kellene lennie.
    (Nagy)atty nyomdaipari gépész m. lévén, ez így ragadt rám. Lehet, hogy frissíteni kéne.

  4. Firefoxxal teljesen normálisak a betűid – ellenben Operával valami undor, cakkos a céle (a transparency miatt?).

  5. Nem lehet hogy ugyan azt a profile-t használid mint a Seamonkeyval és ez bekavar?

    (Nálam 1.5.x-es FF stabil, 2.x kétpercenként összeszakad, 3.x stabil ismét – furcsa módon, mert ez a legbétább, Cairo meg SQLite meg sokmás összedrótozva, valamikor másfél év múlvára betervezve, plusz még az hogy a napi 5x frissülő daily buildet használom. :))

  6. drojidnak:
    Van alapértelmezett betűméret-beállítás a Firefoxban, mind Linux, mind pedig ringyóz alatt, ám hiába állítgatom, az ilyen megátalkodott site-okra, mint pl. a lipilee.hu meg a deja.hu, nem hat. A mélylélektant nem ismerem hozzá…

  7. válaszok.
    drojid: néztem, nincs beállítva.
    eszpee: mert gondok vannak a thunderbird interoperabilitással, de good call, megnézem. (kezel már transparency-t és sub pixel renderinget?)
    attty: pixelben van megadva, de akkor is ugyanúgy kéne kinéznie adott felbontáson firefoxban és seamonkey-ban. próbáltam a felbontást (dpi-t) állítani, semmit nem változtatott.
    NagyGa1: próbáltam így is, úgy is, a válasz tehát nem.
    attty 2, illetve drojid: ugyanez a szindróma: bármit állítok, szarik rá.

  8. még egy hint, most kattant össze: pl. a GIMP és Googleearth, de gondolom egyéb GTK+ progik betűi is minik. létezik, hogy valami GTK+ beállításokat kéne megváltoztatni? hol?

  9. Gondolom, nem vigasztal, de nekem Linux alatt Mozilla SeaMoth-tal a lipilee.hu (is) tökéletes betűméretű… Azt nemtom, mitől, azt hittem, ez a normális nála…

  10. Én most upgrade-eltem több napos szopás keretében Breezyről Dapperre. Mivel a /home külön partíció, meg kellett volna őriznie minden beállítást, de nem. Széjjelszívtam magamat, amíg megtaláltam, hogy miért kapok Firefoxban 16 pontos Verdana helyett miniatűr Times New Romant (AARGH!): a nyugati kódolást is át kellett állítanom újra erre. Anélkül hiába matattam a közep-európaival, nem volt hajlandó figyelembe venni.

    Esetleg próbáld meg még ezt. :)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.