XGL Archon, Athon.

Végül sikerült: megy az XGL a laptopon, XFCE4 alatt is. Szép, jó, de irtózatosan lassú. Villantani lehet vele, de hétköznapi használatra nekem jelenleg alkalmatlan. (Bumm ezért kell új laptopot venni.) A hivatalos XGL oldal szerint Intel zsugával elég gáz, tehát ajánlott nVidiával küldeni. (Mert az ATI meg amúgy is szar. Drojid, cáfolj.)
For future reference, itt vannak a főbb pontok, amiket követtem:

  • Hogyan telepítsd, az ArchWikiből. Egyszerű, érthető, de csak Gnome és KDE esetén teljes, szívem választottját, az XFCE4-et nem taglalja. Ezért jön jól ez a
  • másik howto, ami ugyan nVidiáról, ATI-ról és Ubunturól szól, de igazából snap átültetni a megoldásokat Arch alá.

Igazából nekem csak a true transparency az, ami hasznos is lenne és nem csak “vakulj paraszt” effekt, de még ez is tetűlassú, ráadásul lenyúlja a hotkey-eimet a Compiz, úgyhogy marad a jó öreg beépített fake transparency.

Ja, és még egy: jelenleg Xineramaval nem működik az XGL, úgyhogy kénytelen voltam azt is kikapcsolni, persze jó ideje nem használom már.

4 hozzászólás “XGL Archon, Athon.” bejegyzéshez

  1. “Mert az ATI meg amúgy is szar. Drojid, cáfolj.”
    Háttttööööö… Nem szar szerintem, bár a driverei bizony a kényesebb ízlésűeknek annak tűnhetnek, bár mostanában szerintem kifejezetten jók voltak, csak kicsit hiányosak… Pl nekem most amiatt nincs AIGLX-em, amiről viszont azt sem tudom, hogy micsoda, szóval nem sírok.

    Egy ideig azt hittem, hogy atit soha, de a Követkető Nótbúkban egy X1600 figyel, mert végülis jó az.

    A Compiz meg csak akkor nyúlja le a hotkeyket, ha nem mondod neki, hogy ne. :-)

  2. ebben a posztban anyám számára 24 ismeretlen szó és kifejezés van :PPP

    linuxos geek-eskedés rulez :DD

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.