Elkúrtáktoktuk.

Azt azért magyarázza el nekem valaki, hogy egy “elkúrtuk”-tól miért semmisül meg hirtelen “morálisan” egy miniszterelnök. Nem azt mondom, hogy nem tirpák dolog hazudozni – viszont ezen az alapon a seggszagú ország minden utolsó politikusa meg van morálisan semmisülve. (És tényleg!)

Aztán persze a morális megsemmisülés remek módja az is, hogy a sajtóból kivonulunk egy megválaszolni nem akart kérdés miatt… Ezzel csak arra a lolkára hívnám fel a figyelmet, hogy a Fidesznek egy Pokorni a legjobb embere arra, hogy a morálismegsemmisülést kommunikálja. Bagoly mondja… (És direkt nem írtam, hogy leghitelesebb.)

Vihar egy pohár vízben, na. Emberek, figyeljetek oda, hogy mit csináltok.

(Minden másra ott a Will, én nem folytatom, mert rámszól a Levi.)

11 hozzászólás “Elkúrtáktoktuk.” bejegyzéshez

  1. A 4 ev bevallott semmitteves miatt semmisul meg moralisan, nem az “elkurtuk” miatt.

  2. Ugyan, 16 év semmittevés. Senki sem csinált semmit. Nézzél szét az országban.

  3. En is igy gondolom.. es az egesz magyar politikai eletrol ez a velemenyem

  4. Tegnap estétől jegelnem kellett két “off” topikot a fórumunk “Szabadonfutó” témakörében – erre lekomcsiztak. (És itt becsatolhatnék a “hogyan kezeled a postokat” postod kommentjeihez is…) Great.
    (Ma a fórumszabályzat átfaragásával pöcsölhettem, de ahogy látom más szájtokon is tegnap óta történtek változtatások pl.: hup…)

  5. Egyszer bátorkodtam megjegyezni, hogy tízmillió idióta országában élünk. Fenntartom.
    (Persze ez durva becslés, vagyunk páran nem idióták is, de elenyészően kevesen :-( )

    Tényleg nem értem egyébként, mindenki tudja, hogy hazudnak, mindenki tudja, hogy gyakorlatilag nem csinálnak semmit, ez érvényes bal- és jobb oldalra, meg a középsőkre, az alsókra, felsőkre, mindenkire, ha ott lennénk, ugyanezt csinálnánk, vagy eltaposnának akik ugyanezt csinálják, mint szerencsétlen kis mamlasz Medgyessyt is, akkor minek hőbörögnek?

    (Mert tízmillió idióta országában élünk…) Uff.

  6. Mindenki tudja, hogy hazudnak, és ők is tudják, hogy tudjuk, de nem lehet kimondani, mert az rágalmazás lenne. Hát ez most felér egy beismerő vallomással, és ha most hatalmon marad, az azt jelenti, hogy tényleg annyira birkák vagyunk, hogy bármit meg lehet tenni velünk. Őszintén szólva még sajnálom is Gyurcsányt, mint embert. Nagy nyomás van rajta, talán még tényleg tenni is akar valamit az országért. De elkúrta. A lemondása nem változtatna sokat az ország sorsán, de jelképes lenne, azt jelentené, hogy ezt már azért mégse…

    Az meg mennyire vérlázító már, hogy most gerincesnek akarja beállítani magát. Na ő most kimondta, amit senki se mert eddig. Oké, akkor most én is követem a példáját. Holnap bemegyek az APEH-be és bevallom, hogy én valójában nem havi 60 ezerből élek. Meg összeügyeskedtem egy csomó költséget. Nem kell tudnotok hogyan. Vajon megúsznám büntetés nélkül? :)

  7. Na, mintha az osszes tobbi nem hazudott volna eleddig. Most legalabb (ha igaz, es nem kampanyfogas, ahogy NoTV is irja) van valaki, aki valtoztatni akar.

    Es probaljunk mar meg kisse ertelmezni ezt az ominozus beszedet.
    Ne keverjuk mar az egyesszam elso szemely, a tobbesszam elso szemelyevel.
    Tudom, fejetol buzlik a hal, de ugye Ti sem gondoljatok komolyan, hogy mindenki mindig azt es ugy teszi ahogy GYF gondolja?

    Ha Ti basztok egy munkat megcsinalni, vagy betegnek hazudjatok magatokat, es otthon nyomjatok az asszonyt, akkor a fonokotok a huje, a hibas, a kinyirando? Szerintem nem. Persze hibas, ha nem eleg eros a keze, vagy ha nem vesz eszre mindent. Persze, hibas, ha jol latja mi van, de nem tud mit tenni. Most megprobal – ha, mondom HA megprobal – tenni valamit.

  8. dvorcsak, csak a tisztánlátás kedvéért: szerintem találóbb az az analógia, hogy ha az én (az analógiában Gyurcsány – lol!) egyik beosztottam (az MSzP) végigkeféli az éjszakát és ezért nem jön be dolgozni és hazudozik róla és eközben az IT department folyó fizetési mérlege romlik és a szervereink adósságállománya nő, akkor az én főnökeim (a nép) bizony engem fognak elővenni. nem feltétlenül én repülök, de hogy először az én seggem lesz rojtosra verve, azt borítékolom, hisz ez a manager (egyik) lényege: a felettesei felé felelős az alatta levő emberek munkájáért.
    nem akarok ezzel semmilyen következtetést levonni, csak políroztam kicsit a munkaügyi metaforát.

    azzal, hogy mindenki elkúrta, aki eddig a kormányzás közelébe került, szerintem kb. mindenki egyet is ért.

  9. lipilee: okes, de hogy analogok maradjunk az analogiaban, most epp az tortent, hogy nem tul finom szavakkal megprobaltad mind az ominozus beosztottadat, mind a tobbi – ejszakat vegigkefelo – beosztottadat rendberakni, s jelenleg nem azert probal a fonokod (vagy inkabb a konkurens, helyedre palyazo managertarsad) tokonrugni, mert szar a fizetesi merleged, hanem azert, mert most kimondatott az, amit a fonokod eddig is tudott. Vagy valami hasonlo. :-)

    Raadasul a fonokodet ez az egesz kurvara nem erdekelne, ha szar loba valo visszapakolasa vegett nem lenne a fizetese egyik naprol a masikra kevesebb, ertektelenebb, stb.

    Ala komunizmus, 40 ev. Senki nem nyekergett, hisz mindenki jol elt, biztos iskolak, biztos munkahelyek, nulla munkanelkuliseg, tervezheto evek, stb. Aztan kiderult, hogy az orszag helyzete nem az igazi.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.