Telefon.

Mibe kerülne az, hogy rendes keresőfunkció kerüljön a mobiltelefonokba? Köpjenek le a telefonos juzahbiliti dizájnerek, de én nem mindig emlékszem emberek vezetéknevére, illetve, hogy milyen néven mentettem el a telefonomba az illetőt. Ilyenkor jól jönne valami string search funkció: ne csak arra a névre keressen, ami úgy kezdődik, mint az én keresőstringem, hanem arra, ami adott esetben tartalmazza a “Tibi” stringet. Lehet, hogy a kontakt “Vízvezetékszerelő Tibi”, vagy szimpla “Tibi”, vagy “Tibi a szerb” néven szerepel a telefonomban – listázza mindet! (Speciel a lakásommal kapcsolatos kontaktokat konzekvensen “Nándi” néven mentettem el a telefonban, úgyhogy őket könnyű visszakeresni, de a példa látványos.)

Jelenleg egyébként az irodai fiókomban talált Nokia 2600 telefont használom mindenféle okokból kifolyólag; mondhatnám, hogy olcsó-szar telefon, nem várom el tőle ezt a funkciót, de az igazság az, hogy elvárom: ha tudna rendesen keresni, tényleg semmi bajom nem lenne vele. A 6230 és hasonló szintű telefonoknál viszont ipari követelmény kellene legyen a featúra.

3 hozzászólás “Telefon.” bejegyzéshez

  1. Treok jobbak ebből a szempontból, ha elkezdesz gépelni, akkor azt keresi a vezeték- és keresztnévben is, valamint megpróbálja monogrammként értelmezni (!), és a találati listát lent folyamatosan szűkíti.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.