Intel webkettes suite – csak be ne szarjak.

Eljött a pont, amikor a corporate “húzzunk rá buzzwordöket meglevő technológiára és csináljunk magunknak pénzt belőle” hozzáállás előrángatta az első teljesen értelmetlen projektet: Intel SuiteTwo.

Hát beszarok: “a combination of several Web 2.0 applications designed to operate on PC-based hardware”. Ekkora baromságot az Intel még eddig biztosan nem dobott be a köztudatba, pedig azért van egy pár erős contest entryjük.

Adott egy pár webkettes tool: blog, wiki, rss, és akkor csináljunk ebből egy suite-ot, ami majd PC-based (sejtem: Intel-based) vasra lesz optimalizálva.

Lol.

A webkettő (ha már a buzzwordhöz akarunk sztikkelni) egyik lényege a minél magasabb szintű platformfüggetlenség. Ha egy hardware (processzor, ráadásul!) szállító erre akarja ráhúzni a maga “optimalizáltuk” bullshitjét, azt messziről fogja körberöhögni a szakma, és csak azért megy közel, hogy bottal megpiszkálja. (“Cickány!”)

Kezdésnek a sajtóközleményt leadó cikk rúg beléjük egyet:

The company could not answer questions about why this suite may run better on Intel platforms rather than on other microprocessor systems such as AMD.

Ha az Intel által emlegetett “Business 2.0” erről szól, akkor temethetjük az egészet már most. (Mai tudásunk szerint persze a Business 2.0 tényleg erről szól: csinálj valami baromságot, amiben van AJAX meg mondjuk egy darab újítás, és szerezz rá annyi venture capitalt, hogy garantáltan ne lásd át többé a piaci realitásokat. Aztán olvadj bele valamelyik “nagy” cégbe, mint nyolcszázadik fejlesztőcsapat, aki kisebb átszervezések kábelezési munkáit végzi.)

Born dead, I say.

Egy gondolat “Intel webkettes suite – csak be ne szarjak.” bejegyzéshez

  1. tök mindegy, hogy van-e értelme, vagy nem, lesz aki megveszi, mert az Intel áll mögötte, és azért mert csillogós, szépendizájnolt papírba csomagolják, és olyan is lesz, aki reselleli.
    így megy ez.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.