Nekonzumáljpéntek, szerelemcsütörtök, dob-szer-da.

(Egy post margójára. Egyébként kommentként indult – csak egy gondolat.)

A lényege persze az, hogy beszélünk róla (itt meg biztos száz más helyen), legalább ennyit. Igen, ilyen értelemben van értelme. (Az értelmes értelem paradoxona.)

Én valószínűleg erősen aranyközepes vagyok: az is visszataszít, amikor valakit nagyon konzumálni látok, vagy pl. ma az előttem haladó Lada hátulján a felirat: “inkább ezzel járok, mint gyalog” (well guess what, fucker: én meg inkább bringázom most is, mint hogy egy ilyen szakad eszközzel büntessem magam, amiben még légkondi sincs, meg egy rendes rádió; a Sárkány, az más), de az is, amikor valaki az öreg néniről tépi le a szőrmét, meg felszólít, hogy ne egyek E-t, és egyébként is, éljek aszkétikusan. Tolom magamba tudatosan a szart, mert egyelőre nincs alternatíva. Ahol tudok, tudatosan nyomom, bringával, ruhával, számítógéppel – de amíg a fő egészségügyi problémám okozója a víz, ami a csapból jön otthon (mert az), addig nem sok tetejét látom annak, hogy gyökereket egyek pizza helyett. Tudatosan élek részben egészségtelenül – de ugyanolyan tudatosan élek egészségesen. Azt meg borítékolom, hogy aki a Westendbe ma napközben betért shoppingolni, na annak kurvára hiába magyarázod, csak felbőszíted vele.

Habzószájú aktivisták mindig kellenek – a szélsőségek alapján tudod hatékonyan belőni a saját középutadat. A probléma ott kezdődik, amikor a habzó szájhoz túl erős meggyőzés, esetleg eszközök párosulnak.

3 hozzászólás “Nekonzumáljpéntek, szerelemcsütörtök, dob-szer-da.” bejegyzéshez

  1. Ja ok, így már világos.

    Még annyit hozzáfűznék a témához, hogy én betiltanám a teszkógazdaságos jellegű termékek forgalmazását, amelyek néhány használat után veszélyes hulladékként végzik. Valahol biztos le is van írva, hogy minimálisan milyen színvonalat kell elérnie egy terméknek, és valahol biztosan nagy ívben szarnak is erre.

  2. a napi milliárdnyi palack “ásványviz”…régen szódának hivtuk, csapvizből állitottuk elő- ld ásvány, eresztettünk bele buborékot, nem is dobom ki, beteszem a 20.század relikviái bőröndbe, a Te gyerekeid már múzeumban fogják…

  3. Már jókor reggel olvastalak (szombaton), s csak ezért nem kapsz egy USB csatlakozós billentyűzet porszívót.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.