Vegyél lámpát, mert pöcsön rúglak.

Tegnap, ma, és holnap autóval járok.

Nem azt mondom, hogy ilyenkor nem bringás szív dobog bennem, de hatványozottan tele a tököm azokkal, akik közúton lámpa nélkül közlekednek. A totál csúcstartó az a díszbarom, aki ma a Nyugatinál kolbászolt be elém, úgy háromnegyed 10 körül: lámpa nuku, cserébe kéz nélkül kóvályog, hátranézés nélkül sávot vált (be elém), és SMS-t ír közben! Hát barátom, hear this: kurvára ne csodálkozz, ha egy autós elbassza a kis figyelmetlen seggedet és betörik az a hülye fejed. (Bukó persze szintén nem játszik – pedig lehet, hogy abba több ész szorulna.)

Sőt, azon se csodálkozz, ha egy feldühödött éjszakai warrior kipattan a BMW-jéből és odaütögeti a fejed. Figyeljél ide, mert neked szól: megérdemelnéd, tudod?

És aztán ha egy ilyet elüt az egyébként így vagy úgy (de ad absurdum szabályosan) közlekedő autós, akkor meg hű meg há, nincs autós morál, jujj, dögöljenek meg azok, akik nem veszik észre a szegény kerékpárost.

Mostantól legyek én a köcsög autós (már amikor autóba ülök), de ki fogok kiabálni az ilyenekre. Ablak le: “Lámpa!”

Kivilágítatlanul rakod a járdán, miközben sehova nem figyelsz? Szarok rád, tapló vagy, üss el valakit, veresd meg magad, a bringások közt nincs helyed. Villamossínen rakod meg autók között, mert punk vagy? Szíved joga, istenuccse leszarom, amíg el nem kapod egyszer a visszapillantómat. Amíg odafigyelsz, hogy ki jön hátulról, amíg odafigyelsz, mi van körülötted, addig nagy vagy. De bazmeg, ha miattad az én jogsimat veszik el, ha miattad nekem kell PÁV-ra menni, ha miattad én bukom be a 30 esszeh szabálysértésit, na akkor kurva zorga leszek, és örülhetsz, ha csak a hajadat kiabálom le.

Ha közúton mész, közlekedési eszköz vagy, ezt kurvára vésd az SMS-függő fejedbe. Ha közlekedési eszköz vagy, odafigyelsz és kivilágítod magad. Látni és látszani, tudod.

Figyelj oda.

9 hozzászólás “Vegyél lámpát, mert pöcsön rúglak.” bejegyzéshez

  1. régen ordibáltam, ha a szembejövőnek nem volt lámpája és/vagy bukója.
    aztán meguntam. igen, dögöljenek meg.

  2. Ne dögöljön, nade engem se üssön el a JÁRDÁN hátulrúl, s kiabálja vissza lámpa és duda nélkül, mérnem adtam neki helyet. LEWGKÖZELEBB KIRAKOM A LÁBAM

  3. Nagyon igazad van Lee! Hadd egészítsem ki annyival, hogy azoknak is a kurva anyjukat, akik briangaúton kivilágítva jönnek ugyan, de tekerés közben út helyett a pedáljukat nézik folyamatosan, és emiatt össze-vissza kormányoznak. Sok ilyen van. Leszarom, hogy mit csinál a váltójuk, oldják meg máshogy a váltás gigászi problémáját. Engem egy maradandó heg emlékeztet a csuklómon arra, amikor egy ilyen idióta nekem ütközött, és a fékkarjával végighasította a kezem. Rohadt autósozni persze ezek is tudnak, de egy szaros bringaúton sem tudnak normálisan menni. Huhh!

  4. igen, igazad van, kiegészítve azzal, hogy mindenki kapja be. és dögöljön is meg persze.
    a fasz autós, a fasz bringás, meg a fasz gyalogos.

    és akkor majd maradnak a normálisok.

  5. kedvenc típusaim:

    a.) nagyon überféktelen fixivel negyvennel keresztül a piroson sötétben sisak/lámpa semmi, mert ő punk, mert ő 300 alleycatet nyert és ebből következően rá nem vonatkoznak a fizika törvényei.

    b.) sisak helyett gyerekcsináló sapka, lámpa helyett rozsda, macisajtnál mereven előrenézve kimegy a főútra, hátranézés nélkül sávot vált, majd vissza a bringaútra.

  6. ha jól tudom akkor az autós és biciklis közötti bármi nemű ütközésnél az autós a hibás, ami orbitális faszság imho.

  7. player: egyrészt az email kell. másrészt nincs úgy, ahogy gondolod, nem mindig az autós a hibás.

  8. Minap nekiment Nemdundi lámpánál álló autójának hátulról egy részeg bringás. Don’t drink and bike.

  9. én is beszólok mindenkinek h LÁMPA! aki jönszembe.
    ezt lehetne csinálni kampányszerűen (mindenki beszól nekik), akkor talán észreveszik magukat.
    múltkor elindultam, kifogyott a lámpám. úgy szégyelltem h az első sarki boltban vettem elemet, és persze elkéstem jól. de jobb későn mint laposan

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.