Something I can never have – or can I.

Grand Theft Auto, a legendás, az első. Ha fel kéne sorolni a 10 legjobb játékot, biztos az első 5 hely egyike lenne az övé. A hálózatos mód, a single mode… A CD-kezelés vezetés közben, a sistergés, amikor bemész egy alagútba… Esetemben a CD nagyjából egy évig kizárólag a Lost Highway soundtrack CD volt – a hangulat, amikor rombolok 4 csillagos kőrözés alatt a kisutcákon, közben szól a Nine Inch Nails vagy David Bowie, talán nem is pótolható semmivel, one of its kind. Teljesen rá voltam fagyva, alig hiszem, hogy ilyen sok ideig kiment a fejemből a zene és csak most kerestem — és találtam — rá.

Még az Amelie-feelinges Hiphopper találat közben találtam meg a hypem.com-ot, ahonnan viszonylag kis baszkódással könnyen letölthetek bármilyen zenét. Nem p2p, nem torrent, egyszerű mp3-letöltés. Az aktuális apropó a Nine Inch Nails – Something I Can Never Have, a letöltésben pedig nagy segítségemre volt a Streamripper util (Ubuntuban csomagként telepíthető), amit még a Rádió Cafés időkben fedeztem fel, és ahogy a neve is mutatja, mindenféle streamek (Shoutcast és barátai) rögzítésére alkalmas.

  1. Nos tehát, első lépésben elborzolsz a hypem.com-ra, és belököd a keresett előadót, esetünkben pl. a Nine Inch Nails-t.
  2. A találati oldal bal felső részében láthatod, hogy a találati playlist lejátszható egy béna flash lejátszóval, de lekaphatod XMMS (WinAmp) playlistként is. Ezt egész egyszerűen lemented.
  3. A lementett m3u-ban kikeresed a számot, amit le akarsz tölteni, és copy-zod az mp3 filera mutató linket.
  4. A hypem.com nem enged direkte letölteni mp3-at, és itt jön a képbe a Streamripper:
    bumm:~/stuff$ streamripper http://hypem.com/serve/p/400/213349/NineInchNails-SomethingICanNeverHave_8641.mp3
  5. És kb. ennyi is. Valamiért nekem sose volt hajlandó lezárni a stream letöltést a Streamripper és mindig újrakezdte befejezés után. Ezzel nem kell törődni, az első letöltött verzió tökéletes.

Helló, kicsi mp3.