És ezek az emberek nem halnak éhen.

IT-s embert keresünk a kínai irodánkba. A helyi erők postoltak álláshirdetést a helyi siteokra, jött is be vagy 3 email, önéletrajzzal. Megkértem őket, hogy küldjék át, mégse úgy interjúztassak egy kínait, hogy azt se tudom, kiféle-miféle. Hogy mit kaptam? Öt darab scannelt oldalt. A képzett kínai munkaerő megnyitotta az emaileket, kinyomtatta őket (szép emailes fejléccel, to, from, stb.), majd bescannelte, és elküldte nekem – emailben!

Tudom, hogy nem hiszed el, figyelj, ezt csinálta:

  1. Megnyitotta az emaileket.
  2. Kinyomtatta őket.
  3. Bescannelte.
  4. Elküldte emailben.

A kérdésem: hogy nem hal éhen az ilyen? Hogy nem fullad meg?

Ilyenkor mindig Grafitembertől idézek: “primitív vagy, mint a kurvaélet”.

7 hozzászólás “És ezek az emberek nem halnak éhen.” bejegyzéshez

  1. Biztos vagy benne, hogy ez egy ember volt? Kínáról beszélünk. A négy lépés akár négynél több ember helyi stílusban “koordinált” tevékenysége is lehet…

    Az azért jó, hogy nem egy uuencoded word2 doc volt nyomtatva, scannelve, most fejthetnéd vissza. :D

    Aztán még az is lehet, hogy szövegként nem merte küldeni, mert fene tudja, megakad valami szűrőn, aztán egyenruhákkal jön vissza. Nem csak spam-szűrők lehetnek arrafelé útközben… Szöveg képbe konvertálását én már láttam színeurópaitól is, aki így kívánta megakadályozni, hogy koppintva és módosítva legyen a szövege — igaz, ő legalább gépen belül megoldotta, a nyomtató és a scanner kimaradt.

    Szóval színes a világ, nem kell az ilyenen fennakadni.

  2. szerintem csinald azt, hogy lefotozod fenykepezovel az emailklienst, kinyomtatod, piros filccel bekarikazod a forward gombot, bescanneled es visszakuldod nekik.

  3. Ez eccerűen megaLOL. Azért vicces hogy hogy a gép, amin írod ezt a kommentet is, ott készül :-)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.