Headcam test #2.

A kamera ezúttal a kormányra van mountolva (csak megoldottam valahogy), ettől aztán végre jófele néz. A Rákóczi út (buszsáv) és a Múzeum körút (metróépítés, vagy mi) burkolata csak kicsit rosszabb, mint egy frontvonal zárótűz után (how the fuck do I know?), ettől aztán szegény bringa kamerástul/lipistül pattog, mint kecskeszar a deszkán, pedig lassú vagyok és a gumijaim is eléggé kezdenek leereszteni. Benne is hagytam a hangot (valami gagyi aláfestőtrance alatt), hogy kicsit átélhesd, amit én.

A hullámzás továbbra is megvan, és teljesen egyértelműen látszik, hogy a rázkódás eredményezi. Az eredeti felbontás 320×240, és itt van valami, amit nem értek: a 320×240-ben felvett 10 perces video mérete 158 MB! Teljesen egyértelmű, hogy ezentúl csak 640×480-ban veszek fel, mert a méret is optimálisabb a downscale után, és mintha a hullámzás is kisebb lenne.

Legközelebb a fejre mountolással fogok kísérletezni, addig meg íme a második teszt, enjoy:

4 hozzászólás “Headcam test #2.” bejegyzéshez

  1. Bocs a fikázásért, de ez a kormányra mountolás csak akkor jó ötlet, ha a villád überprofin csillapít, ha nem a kormányt rángatva bringázol. Nálad mindkettő bejött.
    A fejre szerelés jobb eredményt fog hozni, de csak akkor, ha gyakorolod, hogy hová nézz, mert különben egy hánytató video lesz belőle.
    Egyébként tisztán látszik, hogy vágni kell a videjót, mert 10 percből 5 a lámpánál állást mutatja, az meg kit érdekel.
    Remélem, építő jellegű voltam…

  2. mindenekelőtt: ez teszt. a lényege az ATC2K tulajdonságainak feltérképezése.

    a felvetéseidre a válaszok:
    1. a villám nem csillapít, mivel teleszkópos villát csak a lekvárok használnak :)
    2. kormányt meg rángatunk, mert ezt nevezik kormányzásnak, és különben elesünk.
    3. vágás lesz, ha egyszer kiteszteltem, és tudom, hogy hova kell szerelni. (de erről majd később.)

    ettől függetlenül köszi az észrevételeket, illetve 2 dolog:
    1. természetesen rájöttem, hogy bukóra szerelve lesz rendesen csillapítva a rezgés, és személy szerint a nézőpontot is itt tartom a legjobbnak. (mert nagyjából azt látja a kamera, amit én, és nem azt, amit a kormány – ez egyértelmű előny, ki szeret a kormány szemszögéből látni? :))
    2. a villára szerelt kamera ettől függetlenül nagyon jó kiegészítő megoldás. amit ez alatt értek: a végleges projektben pár másodpercekre érdemes bevágni a villára/kormányra szerelt kamera képét (a villa még jobb, mert közel van a földhöz), hogy lehessen látni, mennyire rá az út. pörgősebb lesz tőle a múvi.

    szóval meglátjuk. még hátravan a fejkamerás teszt, utána kezdődik a konkrét futidzs lövése :)

  3. nem tudom, nekem ha a playra kattintok, elkezd ketyegni és ide-oda rázkódni a kezdő képkocka, valami nem stimmel

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.