Az elvégzett munka felett érzett elégedettségben ihletett összefoglaló jellegű hosszúhétvégi post allergia, Critical Mass video, kaja, és még talán más egyéb témákban. Ja, vigyázat: hosszú cím alert!

Kezdjük tehát az elején:

  1. Az allergiámmal kapcsolatos állapotom mélyrepülésbe csapott a hétvégén, talán a szél, talán az, hogy kifogytam kalciumból (Claritine Akut így is pattan, de ettől függetlenül). Botrányosan bitangul (alliteráció!) vagyok, a fejem fáj már a sok szipogástól, a pofám be van dagadva a folyamatos tüsszögési ingertől, az orrom ha épp nem csorog, akkor csikiz/viszket, és persze már hazavágta a zsepi. Ha tudod, milyen az allergia, tudod, milyen vagyok most. (Intoleráns, mondanám, de Jullal szemben nincs miért, szerencsére.)
  2. Critical Mass film épül-szépül, illetve renderelődik. Nem is olyan hosszas keresgélés után kiderült, mi a para: ha a filmed nagyobb, mint a memória a gépedben, akkor a Premiere a Windows swap-ba teszi először. Ez viszont max. 4 giga lehet, és tölti persze más is, tehát ha mondjuk 3 gigánál nagyobb a filmed, csúnyán szopóágra kerültél, ugyanis ezt a nem is olyan ritka kivételt semmilyen módon nem fedte le az Adobe, és vagy dob egy “disk full” hibaüzenetet, vagy nemes egyszerűséggel lefagy/összeszakad. (Nálam mindhárom előfordult, ami különösen vicces annak tudatában, hogy előtte mindig legalább 6 órán át renderelt. Én meg persze nem értettem, hogy miért számít fullnak az a vincsi, amin 8 giga szabad hely volt, illetve az, amin 36 giga.) Nehéz elképzelni, hogy professzionális emberkék satböbbi, de persze a fórumokon gyakori “resolved” description volt az, hogy “építettem egy új gépet”. Hja kérem, mondom illemtudóan, hát lófaszt a ti seggetekbe. Summa summárom, a tényleges workadound az, hogy nem az egész filmet rendereled egyszerre, hanem mondjuk 3 darabban és aztán ffmpeggel összefűzöd majd az Ubuntu alatt. Legközelebb pedig VirtualDub-ot fogok használni, köszi a tippet Robinak és Kama3nak, kár, hogy nem előbb kérdeztem. Sajnos most már benne van sok-sok munkaórám a Premiere-ben, ezért nem kezdek neki újra, de VirtualDub install után a Premiere-t legyalulom, a helyét benzinnel leöntöm, felgyújtom, felsózom, majd részegen táncot járok rajta miközben összepisilem.
  3. Talán kapcsolódik az allergia témához, de nagyon kajás vagyok, egész hétvégén az voltam. (Terhes?) Most este betoltam már egy sültkolbit duplamustárral-koviubival, és érzem, hogy még vágyok egy adag csokis cornflakes-ra (Nesquik termék, lehetetlen Spiderman-es kínai játékokat adnak a dobozban, nem pont én vagyok a célcsoport), talán a tejben levő kalcium kell a szervezetemnek?
    4. For the record (self note), ma küldtem el az első 4 emailt a tudomhova.

Let’s call that a week (-end), megpróbálom simogatni a nyulat kicsit.

7 hozzászólás “Az elvégzett munka felett érzett elégedettségben ihletett összefoglaló jellegű hosszúhétvégi post allergia, Critical Mass video, kaja, és még talán más egyéb témákban. Ja, vigyázat: hosszú cím alert!” bejegyzéshez

  1. én most a nestlé cookie crisp-re kattantam rá, nagyon finom.

    bringa kapcsán: mit jelent az, hogy “raktam neki _nyélen_”? a raktam neki még oké, de a nyélen… állva? gyorsan? nagyongyorsan?

    még egy: budapesti laza tekeréshez (suliba és irodába, farmergatyában, sisakkal) jó választás a gepida nedao classic? http://www.sportpiac.hu/index.php?rovat=ujdonsagok&cikk=752
    tetszenek az ilyen retró bicajok, alternatívát nem találtam. köszi.

  2. sz: a “nyélen” az sejtésem szerint az “úton” “forgalomban” szeretne lenni.

    lip: off a nyúlsimogatás minidg jó progi;) on

    btw melyik premiere verziót használod? Pro 2?

    még egy off: a cím belefért volna egy twitter post-ba :D on.

  3. dw, Pro 2, de most kirenderelte végre a múvit, úgyhogy mostantól nem használom :)
    sz, városra én inkább valami könnyű (akár single speed) bringát ajánlok, erős felnikkel (budapesti utak) és slick gumival. akár egy országúti bringa is… de hát ezt embere válogatja.

  4. A Spiderman promó (munkacím) tényleg nem neked szól. A reklám tag-ben 8 év körüli gyerekek pattognak, és spriccelnek. Vajon kinek jutott a nemes feladat, hogy hangosítsa? Nnna vajon kinek?

  5. Mi van a reklámban? Szeretném látni, akkor talán kiderülne mi az istennyilára kell használni azt a pókhálólövő baszt. A leírás szerint, “lássuk, hogy ki a legügyesebb” de azzal idétlen, jojózó rángatásnál többet nem nagyon lehet kezdeni.

  6. Hm. Amiről én tudok, az gyakorlatilag egy vízipisztoly. Ha megnyomod vizet spriccel, és lehet vele lövöldözni egymást, hogy anya örüljön, ha egy tócsa miatt felborul a konyhában. Lehet, hogy másfajta játék is van… A promó tag nemigen szól semmiről, csak két kiscsávó mátrixosan lövi egymást a kütyüvel. Nem mellesleg nehézkesen nyögdécselő, káromkodó 28 évesekkel forgatva azt hiszem viccesebb lett volna. :)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.