Lángos mellett jött az ötlet.

Ma reggel könyvelő, ami miatt Lehel téri posta (mert közzétételi díjat kizárólag sárga csekken lehet befizetni, 2007, Magyarország, gratulálok), ami pedig remek alkalom volt arra, hogy reggelire burkoljak egy fokhagymás lángost, nincs is ennél jobb.

Közben eszembe jutott egy fícsör, ami hiányzik a jelenlegi Ubuntumból. A neve lehetne mondjuk libpam-firefox, lényege pedig, hogy a Gnome-ba való belépéshez használt jelszót lehessen használni a Firefox Master Password-jeként, és try_first_pass opcióval a Firefox bepróbálkozzon a pam-nál is a jelszóval. Létezik ilyen a wireless hálózatokhoz (és máshoz) használatos Gnome-Keyringhez, és nagyon szeretem, egyszerűsíti az életet. (Ami azt illeti, az is elég lenne, ha a Firefox tudná használni a Gnome-Keyringet. Ezt viszont már kitalálták előttem, csak még a jelek szerint nem valósult meg.)

Addig is tekintsünk meg egy nyuszit, ahogy nyalogatja magát. (Elég jó keresőkifejezés: “nyuszi nyalogatja magát”.) Zene nincs, ehhez áhítat kell.

5 hozzászólás “Lángos mellett jött az ötlet.” bejegyzéshez

  1. Közzétételit csak sárga csekken? évek óta neten utalom, és mindig rendesen jött utána a számla. Fura.

  2. hm. akkor én kúrtam el. az ember túl gyorsan elhiszi az ilyen bénaságokat, hogy “csak csekken”. thx for teh hint.

  3. Igen, a magyar gyakorlatban egyáltalán nem ritkák az ilyen monthy pythonos dialógusok, hogy
    – ezt csak és kizárólag sárga csekken lehet befizetni.
    – és ha esetleg neten utalom?
    – végülis úgyis.

    A fenti dialógus megvolt már nekem “személyesen” vs. “faxon”, meg “készpénzzel” vs. “utalással” verziókban is. Gondolom a huszas években ugyanilyen beszélgetések mentek, hogy “oda csak gyalog juthat el az ember” “És kocsival?” “Akár úgy is.”

  4. Lip, tévedsz a nyuszi nyalogatja magátotot illetően:

    Állatvédő liga meg törpenyúl oldal jön csak be gugölön! Pedig úgy rákészültem…

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.