Bezárt a Kissjancsi.

Kis demagógia: az a fidesz, aki egyébként iskolákat bezárni soha, és az a kormány dögöljön meg, amelyik mégis, nos ez a fidesz (na jó, ez a pokorni, de számít-e a különbség) most bezáratta a régi sulimat. (Ugyanígy nem esett nehezükre az önkormányzati választások utáni első lépésként új adót kivetni a XII. kerületre.)

Varjasi András (a “Varjú”, aka. Andrásbá’) küldte ezt, még múlt héten. Sajna túl gyakran nézem a wiwet, úgyhogy csak most értesülök róla.

Sziasztok Kissjancsisok!!
Talán már értesültetek a szomorú hírről, hogy s MI Kissjancsikat — aminek a hírét, rangját Kecskés Karcsi bácsi és Spengler Kati néni 30 éven át tartó kemény munkával felépítette — azt a mostani igazgatónő 6 év alatt olyan sikeresen rombolta le, elbocsájtásokkal, egyebekkel (emlékezhettek Sióréti Jutkára, Beró Enikőre, Lengyel Jutkára, Zányi Tomira, és sajnos még hosszú a névsor) hogy a Hegyvidéki Önkormányzat augusztus elsejével jogutód nélkül megszünteti a sulit. Pénteken 15-én az UTOLSÓ BALLAGÁS és UTOLSÓ TANÉVZÁRÓ lesz a Kiss Jánosban. Ha van még bennetek Kissjancsi szív, és van időtök, gyertek el.
András bácsi

Kár, hogy nem tudtam róla, talán még egyszer megnéztem volna a sulit.
(Note: a “mostani igazgatónő”, ha nem tévedek, Keménynét fedi, akit viszont jó okom van tisztelni: nélküle nem valószínű, hogy ezt a pályát nyomnám, amit nyomok.)

9 hozzászólás “Bezárt a Kissjancsi.” bejegyzéshez

  1. Na, Keményné bakker! Neki nem kellett volna már nyugdíjba mennie? Úgy látszik a pulóver kötés előtt még akart alkotni valami maradandót. (Bocs az ellenpontért, de velem ő utáltatta meg a matekot majdnem egy életre.)

  2. Nemáááá, az én sulim is volt nyolc éven át… Namindegy. (Tudom, nincs annyi gyerek egyszerűen. Gazdaságilag elfogadható magyarázat…)
    Most már se az általános, se a középiskolám nem létezik abban a formában, ahogy ott tanultam. Szar ügy. Vagy ez a “Történelem”? Most kicsit szomorú vagyok.

  3. Te lipilee, te mikor jártál oda?

    Egyébiránt a Kiss Jancsival a legjobb dolog történt, hiszen állítólag ELTE gyakorló iskola lesz. :-)

    Azért azt megjegyezném, hogy furcsa mód egy iWiW-en érkezett üzenetet mindenki egyből elfogad az érzelmi kötődés miatt. Vajon nem hoax?

  4. Balint,
    6-tól 14 éves koromig. (Pluszminusz 1.)

    Az iwiw feltevéssel mellényúltál (és, matter of fact, az érzelmi kötődéssel is), általában kakkantok magasról az iwiw levelekre úgy ahogy vannak, viszont ezen megakadt a szemem, mert véletlenül más forrásból (legalább 2 más forrásból, ami azt illeti) tudom, hogy igaz.

    ELTE, lol.

  5. Amint láthatod az “iwiw” kijelentés általános jellegű volt (kinek nem inge…), nekem több volt osztálytársam mint tény közölte, pedig nem állt rendelkezésükre több független forrás, csak az iwiw-es üzenet. Innét ered az “akár hoax is lehetne” gondolatom.

    Kemény Gáborné szerintem pocsék oktató volt, már amennyit én megtapasztaltam belőle matematika fakultáción (KissJános, gimi), ellenben Csípő Bandival. :-) Na ezért a kijelentésemért megkövezhettek.

  6. Balint,
    ezért van az, hogy mielőtt elkezdesz terjeszteni valamit amit az iwiwen kaptál, célszerű utánanézni, hogy igaz-e. anno megfogadtam, hogy egyszerűen kitiltom a kontaktjaim közül, aki hülyeségeket ész nélkül továbbküldözget az üzenőfalon/emailben. ezen tahát egy platformon vagyunk. (nem mintha bármi jelentősége lenne annak, hogy kit tiltok ki – még engem se érdekel.)
    Keményné engem a VMG-ben tanított előkészítőtől érettségiig (’93-tól ’97-ig, ha jól számolom), és elégedett voltam vele. de hát ezt meg embertípusa válogatja.

  7. Keménynének nem a matektanári munkássága (amiért tiszteljük) vezetett a Kiss Jancsi megszűnéséhez…

  8. András bá! Öntsünk tiszta vizet a pofádba! Vagy amit éppen ittál…
    A hír igaz: az önkormányzat megszüntetett egy iskolát, a Kiss Jancsit.
    Nem egy 300 lelkes falu, hanem az ország leggazdagabb kerületének, a
    tizenkétkernek az iskoláját. Fő-fideszes polgármesterrel, aki maga is tanár, a PDSz ügyvivője volt. És aki máshol rendesen a nyálát veri, hogy húha, megszünnek az iskolák országszerte, állástalan tanárok lesznek tízezren stb.
    Sajnálatomra (magad szempontjából időben) megpattantál a Kiss Jancsiból, nyilván azért hajazol a jereváni rádióra.
    Kecskés történelem: a gengszterváltásig legalább volt gyerek, neki semmi gondja; megfelelően lavírozott a párttitkárok és az AB-bizottság között. Zányi Tomi más pályát választott, tele van vele az IMDb itt:
    http://imdb.com/name/nm1014140/
    Az említett három kolléganődre, persze, emlékezhetsz, de mostanáig kitartottak. Esetükben éppen nyugdíjazásról, illetve nyugdíjas alkalmazásának megszüntetéséről van szó. De ezeket tudhatnád is, ők nem áldozatai az iskolabezárásnak. (Nem is írtad, de mintha.) Amit szintén tudhatnál:
    A Kiss Jancsiból összesen 23 vagy 25 tanárnak kell most mennie.
    A nyugdíjasokon túl minden agilis fiatal repült, aki valaha ellentmondott, vagy bármilyen jobbítási szándékkal előállt a legutóbbi igazgatóság idején. (Miközben maga az igazgató is nyugdíjba vonul.)
    Imádott Spengler Kati nénid regnálásának pedig a fejébe szállott dicsőség vetett véget; konkrétan: a tanári kar már nem volt képes elviselni. Az igazgatót pedig – ugye – választják a pályázók közül.
    Mostani közreműködéséhez egy adalék: harmadikos unokája tudta, terjesztette, hogy a tanítónőjét kirúgják… Vajon az unoka segített válogatni, vagy a nagyi?
    Önkormányzat és az legutóbbi iskolavezetés kemény együttműködésével sikerült egy jó iskolát leépíteni, megszüntettetni.
    Az ELTE gyakorló iskolája lesz. Ami olyan, mint amikor az orvostanhallgatók az urológián tízen végeznek anális vizsgálatot ugyanazon a páciensen …

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.