Budapesti közlekedés, RIP.

Feleim, a budapesti közlekedés halott, nyugodjék békében. Az utóbbi pár naban kétszer is kénytelen voltam autóba ülni, és mindkétszer meg kellett állapítanom, hogy gyalog is könnyebben odaérsz akárhova, mint autóval. Ma reggel majdnem egy órámba telt, hogy eljussak a Moszkva tértől a Nyúl utcáig, majd vissza (amikor realizáltam, hogy Hűvösvölgybe kb. 2-3 óra lenne az út.

A közlekedés halott, és ennél csak halottabb lesz.

Látni lehetett egyébként a tendenciát: pár éve nyaranta kihalt a város, a közlekedés könnyed volt és működött. Ősszel és télen szar volt, de még épp elviselhető, általában ki lehetett mondani, hogy (ha nincs baleset, vagy ilyesmi) autóval ugyanannyi idő alatt odaérek a valahova, mint bringával. (Az előny akkor volt érezhető bringás szemszögből, amikor baleset volt valahol Budapesten: akik ismerik a várost, tudják, hogy szinte mindegy, hol van baleset, az egész város beáll tőle.) A helyzet viszont egyre rosszabbodott, míg végül most nyáron már bárhova érdemesebb volt bringával elindulni, és egyértelműen nem csak az útfelújítások, hanem az autómennyiség miatt is. És lehetett előre félni, hogy mi lesz, amikor visszajönnek a dolgozóhangyák a horvát-, vagy görögországi nyaralásból és nekiállnak munkába járni — autóval.

Hát ez lett. Tömegközlekedésünk továbbra sincs használható, ilyen szottyos időben csak a legelvetemültebbek ülnek bringára, marad az autó, még ha egy órával korábban is kell indulnod miatta otthonról. És akkor még nem parkoltál és nem fizetted ki az ilyenkor óhatatlanul előforduló karcolások, meghúzások fényezését. (Nem szorosan idekapcsolódó téma, de szombaton az Eleven Centerben valami tehetgéges végighúzta az autóm lökhárítóját. Szerencsére nem nagyon látszik, és nem is olyan nagy, de a helyszínből mindenesetre sejteni, hogy milyen sofőrnek sikerült.)

Szóval béke poraira.

7 hozzászólás “Budapesti közlekedés, RIP.” bejegyzéshez

  1. Azért gondolom ha elkészülnek a felújítások, jobb lesz…amúgy sok elvetemültség a bringához sem kell, legalább 20-25 perceket el lehet viselni esőben is.

  2. járnék én bringával csak parázok hogy a hátizsákban beázik a laptop…
    úgyhogy most esős időben bkv van, tiszta rémálom :(

  3. bringa for life! :)
    két havi bkv bérlet árából kapsz mountex like helyen full eső/szotty álló külső burkot (nadrágra huzható cucc, felső részre könnnyü esőkabát, lábra kamásli). :) (mondom ezt én aki két napja autóval jár dolgozni, lol. )

    syntax error: ha igazán piájempi akarsz lenni, beqrod a táskád tartalmát/laptopot egy fekete kukászsákba, és úgy hordod esőben (persze a táskán belül :)

  4. Syntax Error, Bagabootól vegyél egy rendes vizhatlan zsákot. Legnagyobb esőben se ázott be benne sose a laptopom/kamerám.

  5. BKV kevesebbszer rémálom, mint nem, ma egy nyoolnyi idő alatt átszeltem a várost, 2-ből 16ba :-)

  6. Szerintem azért van bened egy nagy fokú úrizálás a BKV-vel szemben ám :) Én azért úgy látom, hogy (főleg pár egyéb nagyvárossal, lásd pl. Dublin, ahol egyszerűen basznak járni a buszok óránál sűrűbben) van Budapestnek egy igen jó és használható tömegközlekedése a belvárosi területen. Aláírom, néha tele van kolerás hajléktalanokkal és két barátom is rabolták ki éjszakai buszon, de ez a ritkább eset, általában megállsz egy tetszőleges megállóban tetszőleges irányban, és tíz percen belül jön valami, ami elvisz, ahova akarod. (Dolgozni is pl. azért járok busszal mostanában bringa helyett, mert egyszerűen gyorsabb, akkor meg nem leizzadva tolom be a képem.)

    Tény, ha Kiskunakarattyáról járnál be, baszhatod, nincs P+R, az elővárosi közlekedés az esztergomi és az érdi irányt kivéve szánalmas, de te arról problémázol, hogy a Moszkávról Hűvösvölgybe nem lehet eljutni…ahol megy végig külön zártpályás villamos 10 percenként…

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.