Fűtésszez on.

For the record, ma hajnalban kapcsolt be először a fűtés a kecóban, ami azt jelenti, hogy 23 fok alá csökkent a hőmérséklet a lakásban. Érdekes megérzés: pont tegnap töltöttem fel 1,7 bar-ra a fűtésrendszert.

8 hozzászólás “Fűtésszez on.” bejegyzéshez

  1. Én meg jó megérzéssel elkezdtem légteleníteni 1-2 nappal azelőtt, hogy fűteni kezdett volna. Viszont az én kazánom cseles, mert kombi, ezért sosem lehet tudni hogy azért fűt-e, hogy legyen melegívz, vagy azért, hogy meleg legyen a radiátor. A keringtetést meg akkor is csinálja, ha nincs hideg. Szóval nekem, bizalmatlan felhasználónak kicsit túl okos, de remélem a számlán majd meglátszik, hogy ő ilyen kis trükkös.

  2. azta, és elmondod nekem, hogy hogy kell feltölteni? Mert én azért nem tudok befűteni, mert nem tudom feltölteni, és konkrétan nullán áll a nyomásmérő. a telefonos segélyszolgálaton meg csak annyit mondtak, hogy töltsem fel :)
    (oké, gondolom mindegyiket máshogy, de az igaz, hogy a mosógépcső a megoldás?)

  3. will, próbáld ki ezt: ha folyatod a meleg vizet, akkor azért megy a kazán, ha nem folyatod, de megy, akkor fűt ;)
    az enyém is kombi, 8 kW-tal fűt, 24 kW-tal vizet melegít.

    abszinth, nem is akarom tudni, mit akarsz te azzal a mosógépcsővel :D
    van egy csap a kazánon valahol, azt megnyitod, és elkezd menni a fűtésrendszerbe a víz. (nálam legalábbis van, az alján. kék színű.) manual van a berendezéshez?

    bocsi, de ezen a mosógépcsőn nagyon röhögök, ragadd ki a szövegkörnyezetből, és mondogasd :D

  4. esküszöm, azt mondták, hogy van egy szelep, arra kell a mosógépcsövet rácsatlakoztatni (mármint nem a mosógépen keresztül, hanem hogy ahonnan megy a mosógépbe a víz, onnan kell feltölteni, éérted). mindegy, a mosógépcső nem jó rá :D
    a manualban amúgy csak annyi van, hogy ha lemegy nullára, fel kell tölteni, de hogy hogy, az nincs, kicsit hátrébb írják, hogy kérjünk meg egy szakembert, hogy mutassa meg, hogy kell feltölteni :)

  5. abszi: ha nullára lement, akkor már éppen tönkre is ment. Olyan 0,7-1 bar (extra nyomás) kell bele, annál kevesebbnél veszélyes fűteni.
    Amúgy mienk sincs közvetlenül a vízhálózatra kötve, nekünk is a mosicsatira kell rálökni, ha elmenne a nyomás.

    Lip: ez így persze logikusnak tűnik, csak én mindig olyankor jutok le kis időre a kazánhoz, mikor az asszony fürdik, mosogat, vagy ilyesmi. Más kimenőm nincsen. :)
    És van úgy, hogy csak melegen tartja a vizet.
    De hogy egy kurva kazánnak bonyolultabb kezelésije legyen mint egy okosmobilnak, az azért már aggasztó fejlődés. :)

  6. will, az enyémbe 1,5-2 bar kell, úgyhogy ezek szerint ezt is kazánja válogassa :)

  7. ezzel meg még soha nem volt fűtve, tavaly télen, amikor még üresen állt a lakás, akkor 10 fokra volt beállítva a termosztát, hogy ne fagyjanak el a csövek. meg gondolom ki is próbálták valamikor, de azt én nem láttam.

  8. 23 Celsius? Bakker, kendert nevelsz otthon a szekrényben? :) És mi van az An Inconvenient Truth-szal, meg hogy csavard lejjebb 2 fokkal a termosztátot?

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.