Mozi: Sicko.

Michael Moore filmje biztosan legalább akkora manipuláció, mint az összes többi, de végülis jól össze van rakva. (Munka közben desktopon tolni ideális.) Az alapállást eddig is tudtuk, emellett pár megjegyzés:

  • Az USA-ban fos az egészségügyi rendszer. (Vigyázz a kórházprivatizációval!)
  • Kanadában jó az egészségügyi rendszer.
  • Angliában is jó az egészségügy, és kurvasokat keres egy orvos (85 ezer font, évente).
  • Franciaországban annyira jó az egészségügy, hogy ott akarok élni.
  • Kubában is jobb, mint az USA-ban, és ide egy note: amit Michael Moore csinált, nem hülyeség, és kubaiak figyeljetek: ha Fidel meghal (-t?), Kuba útja az amerikai egészségügy-turizmusban rejlik. Gyakorlatilag csak olcsóbb lehet, mint az USA-beli, és rosszabb se nagyon.

Dolgozzunk.

5 hozzászólás “Mozi: Sicko.” bejegyzéshez

  1. Annyit láttam ebből a filmből, hogy valami börtönhöz odamegy a tengeren egyszál csónakkal és megafonnal és elkezd üvöltözni, hogy engedjék be. Le se szarják, erre közli, hogy hát milyen szar az élet meg az egészségügy.

  2. az persze előre várható volt. utána mennek el a kubai egészségügybe.
    te minden filmet ilyen odaadással nézel? :)

  3. Fidel megjelent a nyilvánosság elött, szóval valószínű, hogy él. De lehet, hogy egy dublőr volt.
    Olyan ez, mint Brezsnyev, még kiraták a kezét az ablakba, hogy “még ééél.” :)

  4. Csak a trailert láttam, ott volt ez a jelenet :) de a Bowling for Columbine vagy mi a nyavalya után nem volt kedvem több M. Moore-filmhez. Van igazsága, de az a végtelenül koncepciózus, szájbarágós, leegyszerűsítő, tenyérbemászó mód, ahogy előadja, nagyon taszító.

  5. Nem vagyok teljesen biztos benne, hogy fentieket nem ironikusnak szántad-e
    Hogy Jueszében milyen az eü, azt ER óta tudjuk. Ha belekerülsz: vészhelyzetbe kerülsz. Órákig vársz, amig elvérzel a kés által kenyérszeletelés közben megvágott ujjadból, akkor előlépsz sürgősségi ellátásba, heroikusan tolnak beléd 10 egység nullanegativot és heroikusan átadod lelked a biztositonak.
    ANGLIÁBAN MIRE SZAKORVOSHOPZ KERÜLSZ, VAGY BEGGYÓGYULSZ VAGY MEGHALSZ. ugyanis: ELMÉSZ A KÖRZETIHEZ, AKI MEGÁLLAPÍTJA, HOGY MILYEN SZAKORVOSI ELLÁTÁSRA LESZ SZÜKSÉGED. DOKUMENTÁLJA, MIT MIÉRT, MAJD IDŐPONTOT KÉR A SZAKORVOSTÓL, HOGY MIKORRA KÜLDHETI ÁT A dokumentumokat. Ezt is dokumentálja, majd átküldi. A szakorvos dokumentálja, hogy megkapta, majd átnézi, megállapitja, hogy valóban szüksége van a pacinak a szakorvosra, dokumentálja és visszaküldi az elsődleges ellátónak. nem ragozom tovább, mire a beteg eljut a szakorvoshoz, az egyre vastagabb dokumentáció fordul párszor, mindenki gondosan átnézi, dokumentálja h. átnézte s milyen gondolatokat váltott ki belőle az előzőekben leirt dokument….tÁN NEM MEGLEPŐ, HOGY EGY 8 ÓRÁS MUNKAIDŐBE ILY MÓDON 3-4 BETEGNÉL TÖBB NEM FÉR BELE…S HA VÉGRE VIZSGÁLATRA JUTOTT! MEGVIZSGÁLTA A SZAKI, MAJD leirja, mit talált, s mit találna tanácsosnak, ezt visszaküldi a körorvosnak, s kezdődik előlről a menet!!!!!!!!!mert gyógyszert csak akkor irhat, ha a körorvos egyetért, vagy ha az felirja, de az meg csak a szaki ajánlására….mindez tavalyig kint dolgozó pszichiáter 2 gyerekes apuka elmondásán alapszik, ha valaki ellentmondó tapasztalatú nyilatkozatot tesz, az nekem csak jólesni tud :-))))

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.