Hétvégelog, geeklog.

the woodworm is tickingVasárnap Városminor koncert [censored], ami attól lett igazán izgalmas, hogy Budapesten és 20 kilométeres körzetében délelőtt elkezett esni a hó, a kórustagok közül viszont csak 1 embernek volt téligumis autója. (És nem én voltam az. Én az voltam, akinek már a Délinél kipörgött.) Egy ideig az is kérdéses volt, hogy le akarunk-e menni ilyen környezeti változókkal (haha környezeti változó, hehe), aztán a szociálmeteorológia jelentette Iszkaszentgyörgyről, hogy otan csak eső esik, így végül magunkhoz vettünk még egy téligumis autót (2:2 lett az arány), és nekiindultunk, és aztán haza is értünk. Ami utána történt, az történelem. (És különben sem voltam ott.)

Követelem a lokális felmelegedést. (Radikális alterlokalista vagyok, valamint kevéssé radikális tenorvokalista.)

In other news, Tornado meghívásával élve lett Facebook profilom (biztos éjjel-nappal fogom használni — persze a WiW-nél, mily meglepetés, jobbnak tűnik), valamint döglődik a notebook. Úgy tűnik, hogy ha egyszer valaki 100%-os procihasználatot ér el (ami egy 1.5 GHz-es cerka esetén nem nagy teljesítmény), akkor onnantól a proci hibázik, nem tud visszajönni 100%-ról, és végső soron újra kell indítani az egész gépet. Most ahogy ezt írom, logikusnak tűnik a következtetés, hogy (koszolódás, vagy valami hővezető elcsúszása miatt) elégtelen a proci hűtése, ezért aztán amikor szüksége lenne rá de nem kap, meggajdul. (Alátámasztja ezt, hogy mostanában 79% idle CPU mellett is küldi a procihűtőt, mintha nyár lenne.) Új gépet egyelőre nem akarok (most kapott új vincsit/rendszert!), úgyhogy ha időm/kedvem engedi, szétkapom és kitakarítom. Kíváncsi vagyok, ez a gép a “mindig marad egy csavar összerakás után”, vagy a “mindig eggyel kevesebb csavar van, mint amennyi kéne” csoportba fog tartozni. (Mert aki szedett már szét laptopot, az tudja, hogy olyan nincs, hogy pont annyi csavar van, mint luk.)

9 hozzászólás “Hétvégelog, geeklog.” bejegyzéshez

  1. Nagyon szomorú számomra, hogy ennyiben merül ki a koncertről meg a helyről meg az egész napról kialakult véleményed.

  2. Az még haggggyán, de úgy érzem én is, pedig sokkal régebb óta ismerlek. Lipi, engem nagyon bánt, hogy az ismerőseimről, az általam szervezett dolgokról vagy egyszerűen egy közös koncertről, közös éneklésről, programról ilyen módon nyilatkozol, és ennyire nincs benned semmi belátás vagy tisztelet. Minél inkább igény lenne rá, annál kevésbé. Nagyon sajnálom. Őszintén. Nagyon sok szinten lehetett volna jó irányba terelni ezt az egész hétvége ügyet, egy telefonnal, egy mondattal, egy gesztussal, egy mosollyal, bármi, de az fáj a legjobban, hogy meg se próbálod, sőt… Remélem lesz még máshogy is.

  3. Nem kicsit ismertétek ezek szerint félre lipit…

    Lipi: félreolvastad a táblát Árkipuszta. Egyébként gyönyörű erdő szélén, alján, hátán van. És tök jó kis kápolnácsku van ott. Kedves mind! Ha arra jártok, kukkoljátok. A természet szép. (Az élet nehéz). őőő mit is akartam még? Ja tudom: Isten meg vagy van vagy nincs. De még az is lehet hogy több van… Tényleg: a jul svédbe vagy norvégba volt?

    konczy

  4. a pusztára vonatkozó rész a cenzor miatt okafogyott :)
    ha még mindig nem érti valaki, akkor az első bekezdés ubinak és zsofonak szol. a második bekezdés minden blogolvasonak (és nem a tulajnak.)
    ha még mindig nem érted, keress egy pszichológust

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.