Fotóvincsi update, bittorrent kliens.

Fotóvincsi fronton: a vincsin levő file állomány túlnyomó része sérült (csíkos, színhibás, alapvetően sok elkúrt JPEG), de másolható. Kis része teljesen másolhatatlan. A nagy részét nem sajnálom, de pl. a fix 50-es objektívvel készült képekért (pl. ennek az eredetijéért) kár. (Ezek a “megvan, de hibás” kategóriába esnek.)

Eddig nem is nagyon keresgéltem, most viszont igen, és találtam végre egy tökéletes torrent klienst, egyből kettőt. (Nem az Azureus az, alapfeltétel volt, hogy natív Gnome/GTK+ cucc legyen.) Az egyik a Deluge, ami szop-lop-kávét főz, csak 11 megát foglal — márpedig nekem nincs szükségem szopásra és kávéra sem, viszont érzékeny vagyok a bloated programokra. A választásom ezért a Transmissionre esett a maga 627 kB-os méretével: tud több torrentet kezelni, systraybe költözik, és (szemben az eddig használt btdownloadcurses-sel) végre tudom globálisan állítani az upload rátát. Más igényem pedig nincs.

Mindkét program elérhető egyébként Windowsra és MacOS-re is, és jaigen: az Ubuntu Hardy-ban már a Transmission lesz a default torrent kliens.

10 hozzászólás “Fotóvincsi update, bittorrent kliens.” bejegyzéshez

  1. Ha jól értelmezem a ps aux kimenetét (nem vagyok linux guru), akkor ~40MB, közel 2 hónapnyi folyamatos futás után.

  2. Egy jó ideje a Transmission-t használom, igaz Mac-en. Eleinte idegenkedtem tőle, de nem találtam jobbat. Mára viszont annyira megszoktam és megszerettem, hogy nem is igen kellene más helyette. A linux-os, gtk-s felület meglehetősen ronda a Mac-es verzióhoz képest de tökéletesen teszi a dolgát! Jó választás!

  3. rtorrent nekem is. elegge szempont szamomra, hogy egyreszt fusson szerveren, masreszt, hogy ne tiltsak ki a finnyasabb siteok sem. mindkettot teljesiti.

    az uj verziok egeszen okosak, nekem az automatikus inditas, leallitas, torles, meg a globalis ratio kontroll boven eleg.

    itt ~40 megat eszik ~70 futo torrentnel.

  4. az a különbség (azt hiszem), hogy én egyszerre kb. 10 torrentet tolok, valamint hogy (legalitás ide vagy oda) leálltam a szerveren futtatott torrent klienssel: amíg csak saját magaddal baszol ki oké, de amikor a céged farkát vered a csalánba, az más tészta. (főleg, hogy a végén az is rajtad csattan, csak jobban.)

  5. Hm, érdekes, én Átküldetés 1.04-1 -nél _szarabb_ torrent klienst nem találtam. Megpróbáltam neki megmondani, hogy hova szeretnék tölteni, de nem engedett kilépni fölfelé a ~-ból, aztán megpróbáltam beállítani, milyen porton beszélgessen, erre megfagyott. Visszatértem a békás klienshez…

  6. drojid, miért nem kéred az Arch közösség segítségét? 3 emberből csak találkozott már valaki a problémával ;)

  7. Persze, ceges szerveren en sem tolom, foleg nem a sajat cegemen. Miota 20M van itthon amugysem szorulok ra, ez altalaban elegnek bizonyul ;)

  8. Részemről is Rtorrent rulez!
    Kár, hogy nem adnak hozzá alapból egy jól használható konfig file-t, de ilyet lehet találni a neten vagy én is szivesen adok. 1-2 billentyű parancsot kell megtanulni és onnan faszán teszi a dolgát.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.