Történt a héten.

Passo GrostéElőszös is: síeltünk. Cogolo, Madonna di Campiglio. Amikor megérkeztünk, kora nyári meleg, ami egy napozós-de-nem-síelős hetet vetített előre. Madonna fölött ennek ellenére baromi jó hó volt még akkor is, úgyhogy 2 nap alatt pirosra sültünk és síeltünk is. Harmadik nap kőkemény havazás, köd, ami kell, negyedik naptól pedig tökéletes síelőidő. Életem eddigi all time legjobb sípályája a Passo Grosté csúcstól (2505 m) induló piros: minden ízében tökéletes pálya, Carving technika tökéletesítő. Képek majd jönnek.

Itthon meg történtek közben a dolgok.

  1. Mindenekelőtt: a Nine Inch Nails CC licensz alatt kiadta a legújabb albumát. Az első letöltés 5 USD (ezért kapsz 320 kbps MP3-mat, FLAC-ot, DRM nélkül, de teljesen betagelve, bookletet PDF-ben) utána CC Attribution Non-Commercial Share Alike licensz — illetve ingyenesen az első 9 szám is letölthető. Az ultra deluxe edition-t 2 nap alatt el is kapkodták (2500 darabot), így 750 ezer USD bevétele biztosan van Trent srácnak.
  2. Jon Lech Johansen vett egy MacBook Air-t, és szereti – bár az eszköz nem tökéletes. (Figyeled, hogy nem a “szereti”, vagy a “vett” szöveget linkeltem, hanem a negatívumokat — a vér nem válik vízzé!)

    No BTO option for integrated 3G. Yes, I know, 3G sucks battery and requires a chip the size of Texas. Which is why my Sony Ericsson W880i doesn’t actually exist.

    (Jon Lech Johansen ugyebár, aki ugye először a DVD titkosítást törte fel, legutóbb pedig az Apple FairPlay DRM-jét.)

  3. Kicsi lett a Sinya!
  4. Apple iPhone SDK. Ezt itt megemlítem, mert jó dolog. Apple bloggerzek biztosan körbeírták már a témát. A Sun pedig egyből bejelentette, hogy Java VM-et fejleszt rá. Még szép.
  5. A Google megtámogatja az európai FSF jogi hátteret biztosító szervezetét, a Freedom Task Force-ot. (Figyeljük meg, mennyire tipikusan FSF: nem ám website, vagy valami: Pipermailben mutatom a sajtóbejelentést. Free as in freedom!)

2 hozzászólás “Történt a héten.” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.