Semmiképp se autózz!

Mielőtt eldöntenéd, hogy a BKV-MÁV-és-egyéb-tömegközlekedés sztrájk alatt autóba ülnél, ülj le 5 percre és gondold át, hogy mekkora dugó lesz. A szemeid előtt a legdurvább nyári útfelújításos-negyvenfokos, többórás bedugulások derengjenek.

Azután bringázz, de akár gyalogolj is! Bármivel, ismétlem: bármivel gyorsabban érsz be, mint autóval.

A CM és a MK is biztos okosakat mond itt.

A BKV meg persze kapja be vagy mi, közösségi közlekedést vagy mi. Van egy olyan partizánvéleményem, hogy a holnapi nap igazából a ritkított járatsűrűség tesztüzeme. Hear me out, 1-2 év, és tényleg ilyen lesz.

Jaéspersze idekapcsolódó hír, hogy a Rómain már szezon van, lehet tolni a sört hagymakarikával (vagy amivel akarod), illetve tegnap óta séróban is megindítottam a nyári szezont.

9 hozzászólás “Semmiképp se autózz!” bejegyzéshez

  1. A BKV bekaphatja, de szerintem nagy szerencse, hogy nem egyeztek meg a szakszervezetek velük. Kivételesen elég nagy az utasok részéről a támogatottsága a sztrájknak, mivel nem csak a dolgozók érdekeiért van.

  2. nincs bringám. valamikor a 90-es évek derekén mind a 3-at ellopták. autóm van. de inkább nem megyek dolgozni, mert a budapesti autósoktól herótom van :) (amúgy bkv-val járok)

  3. én is előveszem a drótszamarat, aztán azzal megyek. És most kivételesen én is támogatom a sztrájkot.

  4. Sokáig én is úgy gondoltam, hogy bringával megyek, de aztán megnéztem a metnet-et. Esős, viharos idő, egészen kedd hajnalig.
    Akkor inkább itthonról dolgozom.

  5. valaki írta, hogy a BKV spontán critical mass-t szervez – úgy legyen :)

    lesz holnap szavazás indexen, hogy ki mivl ment munkába, kíváncsi leszek hogy a biciklit hányan választják majd – csekkoljátok!

    és igen a rómain szezon van: http://www.bpcity.hu/index.php/hetvegi-bringazas/ – 1620 a páros kiadós menü+sör

  6. bocs Lipi, bármekkora follower vagyok, most nem tudok azonosulni, mivel annak a minoritásnak vagyok tagja, akinek biciklije sincs pesten; Farkasrétről Kökire kiérni meg gyalog elég nagy szívás lenne magában is.
    Persze ha valaki olvassa a blogodat, és hasonló cipőben jár, azt el tudom vinni a Hegyalja út-Kossuth Lajos utca-Rákóczi út-Pongrácz út-Sibrik útvonalon. kontakt: [email protected] (kedd-csüt-péntek; ellenkező irány, este nyolc körül: hétfő-kedd-csüt)

  7. séróval lemaradtál 2 hetet :)
    igaz nekem meg azóta nőtt meg mámegin

    a zápor/zivatar meg komolytalanság, esőkabátot fel oszt jónapot

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.