Canon Pixma iP2600.

Az új nyomtatónk egy Canon Pixma iP2600 lett, impulzív jelleggel vásároltuk az EDigitalban, azt hiszem valami 14000 forint körül.

Ubuntu alatt nem működik out-of-the-box, és se a driver CD-n, se az európai siteokon nincs hozzá linuxos driver (ami elég béna dolog tőlük), de a telepítése ettől függetlenül pofonegyszerű, ha tudod hol kell keresni:

  1. letöltöd és telepíted a cnijfilter-common_2.90-1_i386.deb file-t (cupsys-lib fog kelleni hozzá);
  2. letöltöd és telepíted a cnijfilter-ip2600series_2.90-1_i386.deb file-t;
  3. bedugod a nyomtatót, amit innentől a rendszer élből felismer.

Ezután pöccre megy a nyomtató, gyorsan és szépen nyomtat, bár újabb kis annoying bugként az eddig létrehozott borítékjaimat más pozícióban nyomtatja, mint az előző nyomtató, emiatt a feladó első pár betűje lelóg a borítékról. Vagy kitalálom, hogy hogy vegyem rá az iP2600-at a pozíció változtatására, vagy állíthatom át a borítékokat egyesével.

Ja, és: ezzel a beszerzéssel az összes fényképezőnk, scannerünk, nyomtatónk Canon — valami kedvezményt igazán kaphatnék.

4 hozzászólás “Canon Pixma iP2600.” bejegyzéshez

  1. mindig elképedek, hogy ekkora gányolásokra van szükség Linux alatt :)

  2. szinte vártam ezt a kommentet. azért remélem látod a
    – közösség általi hozzáállás-, és a
    – gányolás bagatellsége- (hogynemondjam röhejessége-)
    beli különbségeket.
    ja, illetve, izé, mennyibe is került nekem ez az Ubuntu? ugye :)

  3. illetve így legalább az ember agya nem sorvad el, a sok next->next->finish miatt. Illetve a legfontosabb a közösség. Én mint nem HC linuxos, még sosem maradtam válasz nélkül. Mert vagy egy linket, vagy egy választ mindig kaptam. :)

  4. gutenprint, sracok, gutenprint. legjobb cucc a vilagon (linux meg osx), ezt egy lexmark e120 lezernyomato mondja nektek. de a canon sracok is itt pattognak a hatso sorokban ;)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.