Életem legdrágább szemüvege.

Az utóbbi 2 hétben kb. 2-3 naponta fellépő fejfájás végre elég motive volt ahhoz, hogy elmenjek szemüvegológushoz (avagy optikészhez) és megnézessem, hogy wtf.

A lényeg az, hogy öregszik a szemem és az eddigi dioptriák mellé most prizma és cilinder is bejött (ennél már csak a Kőröshegyi völgyhíd görbül hülyébben), hála a sok számítógépezésnek, stressznek, nemalvásnak, és a kialvatlanul stresszesen számítógépezésnek. Mindez életem (eddigi) legdrágább szemüvegét eredményezi, nem is mondom meg mennyibe kerül. (Sokba.) De remélhetőleg a fejfájásaim elmúlnak.

A vicc az, hogy mindezt a dioptriás bringás-síelős napszemüvegemen is alkalmazni kell, hogy értelme legyen (váltogatni prizmás és nem prizmás között nem nyerő), úgyhogy az még egy összeg lesz, ha a német Adidas központ megmondja, hogy ezzel a modellel pontosan mit lehet amúgy megcsinálni.

És persze ez nem javítja a szememet, csak kompenzál, hogy ne fájjon tőle a fejem. Evileg azonos életmód mellett szépen tovább romlik majd, úgyhogy némi módosítást kell vinni abba, ahogy a gépnyomást csinálom. Pl. igyekszem összegyűjteni a munkával kapcsatos gondolkodnivalókat, és azokat aktív bambulásban végiggondolni, mert az pihenteti a szemet. Aztán a telefonhasználatot, bármilyen okos is az Android, minimalizálni kell, mert kicsi képernyő, közel van, ergo még jobbak fárasztom ezeket a befele néző szemizmokat — ami persze nem azt jelenti, hogy visszaállok Motorola F3-ra, de azt biztosan, hogy itthon inkább netbook és asztali gép lesz használva, a telefon marad úti eszköznek, akkor nézek rá, amikor szükséges. Reggeli kávé netbookkal! És azt is minél messzebbről nézem.

És le kell állnom minden hülye orvosi vizsgálat leblogolásával… ja nem.

(Maga a keret egyébként szakítás az eddig nálam megszokottakkal.)

16 hozzászólás “Életem legdrágább szemüvege.” bejegyzéshez

  1. Vígasztald magad: majd tovább öregszik, és kb. 45 felé már a pc-hez, kütyükhöz nem kell a Te örökölt nyavalyádban.

  2. szoktal neha direkt messzire nezni? szemerobikozni? en szoktam. tok jot tesz, egy ido utan erzed ahogy lelazul a szemizmod. probki.

  3. Itt még valami bug van… A FB-on a blog kommentjével Lipi kisbabás képe jelenik meg az ősz, szőrös fejem helyett.

  4. -10-es szemmel már nem sok újdonságot tartogat az élet e téren. :)

    Egyszerre ne csináltasd meg mindkét szemüveget, mert lehet, hogy nem fogod bírni, a mindenféle kanyarmódosítókat (illetve akár el is mérhették, de ez már az én sztorim lenne).
    nekem egy szemüveg cirka százesszeh kerettel, az egészségpénztáramat nagyjából erre gyűjtögetem.

  5. szerintem kell ahhoz facebook connect (ahhoz facebook app kell) és neked engedélyezni kell az appot, hogy a nevedben postolja a komment..
    a blogon én csak sima kommentelési lehetőséget látok, nem látom sehol, hogyan engedhetném neki, hogy a facebookra is küldje a nevemben azt. ha meg nem engedem, “magától” nehogymá küldje, nem örülnék :)

    ez valami minimál snippet mágia lesz, aminek az eredményét látjuk iten.

    (van amúgy facebook comments social plugin a developers részben, nem vágom hogyan muködik pontosan, azér enm akarom osztani a kb-észt..)

  6. Szemüveg hülyeség. 20 év fölött szépen meg kell műteni, járóbeteges műtét, altatás nélkül, 2 napig fáj, egy hét után már intenzíven használhatod minden gond nélkül az új 0-ás szemed :)
    nem olyan ez mint 10éve

  7. elgondolkodtató ez a műtét dolog; mennyibe kóstál mostanság? (a probléma egyébként az, hogy ez a romlás nem áll meg. tehát elvileg 5-10 év múlva megint szemüveg kéne, vagy egy újabb műtét…)

  8. nekem 3 ismerősöm csináltatott, 1 még nagyon régen az elején (10éve), kettő most
    szerencsére jól sikerült mind (mondjuk 10 éve a műtét utáni pár hét szenvedés volt neki)

  9. Évente, két évente is kellhet új! A műtét dolgot régebben – emléxel – én elleneztem, de komplex, kétfelől örökölt hibákra már jó lehet körbejárni a témát, kiszűrve a marketinget, felkutatni a szemműtéten átesett ismerősöket.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.