Füles.

Elöljáróban annyit, hogy hetek óta szopok egy fülre húzodott mandulagyulladással, ami miatt új kedvencemet, az AWOLNATION-t igazából hetekig nem tudtam élvezni — amikor füles volt a fejemen, az többnyire telekonferencia miatt volt (of which there were a lot), és az sem volt élvezetes (a telkók általános minőségétől függetlenül sem).

Lényeg a lényeg, utazás közben éppenséggel tudnék zenét (új kedvenecmet, az AWOLNATION-t) hallgatni, de a HTC fülbedugós megoldása értelemszerűen nyomja a gyulladásban levő fülem belsejét, ami miatt (egyébként) ma volt az első olyan nap, amikor 5 percnél tovább bent bírtam tartani a fülemben. (Ez egyébként megmagyarázza azt is, hogy miért nem hívogatom a családtagjaimat utazás közben. Sorry.)

Felmerült tehát, hogy emiatt (meg az általános fülmelegítő hatás és a jó hangzás érdekében) beszerezzek egy nem fülbedugós fülest, és azon, szuper minőségben élvezzem új kedvencemet, az AWOLNATION-t.

Problem, right there.

Merugyebár:

  • ha már új füles, akkor tényleg szóljon is valahogy
  • ha már utazás, akkor legyen noise cancellation (és aki a Sony katéter üzemmódú fülbe fejbe dugós füleseivel jön, annak a nyaka köré tekerem)
  • lehetőleg (bár ez nem feltétel) legyen headset üzemmód
  • és esetleg (nice to have) lehet Bluetooth-os, hogy ne gabalyodjak állandóan bele

Namost, az ilyen fülesek drágák, még akkor is, ha mobiltelefonról/notebookról való zenehallgatásról beszélünk az idő nagy részében, ráadásul gyakran utazás közben, tehát nyilván nem kell high end cucc — de adott árért viszont legyen jó…

Jelenleg egy Philips SBC HP250-et gyúrok az irodában, aminek a hangja alulról OK, a hangszigetelése egészen jó, viszont egyrészt mindkét oldalon van vezetéke (ultra gabalyodásveszély, más néven UGV), márészt  6 méter vezeték (lengőkábel) jár hozzá, amit az ember vagy összegöngyöl utazáshoz egy neat 30 dekás kis kupacba, vagy húzza maga után — vagy inkább nem utazik a fülessel.

Vehetnék valami Beats Audio cuccot, de megbízható forrásból úgy értesültem, hogy kb. Dr Dre az a maximum kategória, amit hallgatni lehet vele, márpedig én nagyjából pont minden mást hallgatok. (Pl. új kedvencemet, az AWOLNATION-t.) Vagy vehetném a másik végletet, pl. a Bowers & Wilkins P5-öt, amit maga Eric Whitacre ajánlott és ami fémből és bőrből van (fémből készlt fémből, és bőrből készült bőrből), és biztosan jó value a 300 dolláros ára mellé, de utazáshoz és mobilhoz 300 dolláros füles ugye…

Szóval: mit vesz az ember ilyen döntési helyzetben?

6 hozzászólás “Füles.” bejegyzéshez

  1. Plantronics Pulsar 590A vagy 590E … én is nézegettem egy időben de nekem a BT nem barátom, szóval nekem nincs, de egy haveromnak már ajánlottam, megvette és nagyon dícsérte …

    Itthon a http://www.quantumr.hu forgalmazz(t)a – de az a honlap max arra jó, hogy megtalálod rajta a telefonszámukat, felhívod és aztán elslattyogsz kipróbálni mert információ nemigen van ottan ami van az meg nem pontos. Vakon az ember ilyesmit meg ne vegyen (szerintem).

  2. ez a téma épp múltkor jött elő máshol. Mi a baj az agybadugós fülesekkel? Én Sennheiser IE8-at hallgatok, jó forrásból jó hangja van, egész nap kényelmes és azt se hallom vele a külvilágból ha az orrom előtt csörög a telefon. Nekem zűrösnek tűnik hogy ami természetesen szigetel az nem jó, cserébe legyen nem szigetelő de szigetelő.. :)

    1. nem tudom miért csak az agybadugós füles lehet szigetelő. én történetesen nem bírom, nyomjaa fülemet, stb. (lásd ugya maga a blogposzt…)

  3. ps. mármint a fülgyulladás gondolom nem tart örökké.. vagy ha rendszeresen visszatérő probléma akkor értem :(

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.