Mit kaptam születésnapomra?

Hetek óta foglalkoztatja a magyar közvéleményt, hogy vajon mi lehet az, amit születésnapomra kaptam. (Na jó: jött vagy 30 tipp FB kommentben meg Twitter @ reply-ban. Mentségemre legyen szólva, hogy általában pl. egy alkotmánymódosítás is kb. ennyire érdekli a magyar közvéleményt, szóval a fenti állítás kb. igaz is.)

Erről a darabról van szó:

Mivel a helyes megfejtést csak én találtam ki kb. egy percen belül, levontam a következtetést, hogy az ismeretségi köröm nem fújta kívülről a Nagy Repülőgép-határozót (aminek egyébként Repülőgép-enciklopédia a címe egyébként) és hasonló repülőkkel kapcsolatos könyveket, sem a Top Gun magazint.

Ez nem más, mint egy Klimov VK-1 hajtómű egyik fúvócsöve (ha jól értelmezem a neten elérhető információkat), ami anno egy MiG-15-öst hajtott 8 társával egyetemben:

2013-01-16-800px-Klimow_WK-1_side

Maga a cucc egy rohadt nagy öntöttvas cső lyukakkal, mécsest bátran tehetünk bele, elbírja a hőt (wink-wink), de továbbmegyek: akár ilyen kerti hangulat-tűzhelynek is jó (tudod: tüzet raksz bele, amin nem tudsz sütni semmit, de jól néz ki), mert nyilván azt is, de továbbmegyek: kerozint is tehetsz bele és nagyomású levegő bepumpálásával égetheted, mert azt is — csak attól el is fog szállni.

Na mindenesetre egy ilyet kaptam, szerintem zseniális, beletettünk egy LED-es karácsonyfaégő-sort, ami eszik vagy 4 W-ot, cserébe marha jól mutat, ezeket a LED-eket látjátok ott kikukucskálni a lyukakon, fénypászmállani a falra. Távlati tervekben szerelünk a tetejére valami kis tárolólapot (vö. asztal), és akkor lehet rajta könyvet tartani (pl. beszerzek egy VK-1 owner’s manualt, és akkor azt), telefont tölteni, ilyesmi.

Szerintem kb. a legjobb repülésgeek-ajándék, köszi Jul. (És kérdezzétek meg őt: én tényleg 1 perc alatt kitaláltam!)

4 hozzászólás “Mit kaptam születésnapomra?” bejegyzéshez

  1. Még szép, hogy kitaláltad!ekkora repülős múlttal…

  2. Egy picit off: ennel a cikknel vettem eszre, hogy mobilrol a fejlec borzalmasan nez ki, fuggolegesen ketkarakterenkent van kiirva a szoveg.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.