Galaxy S4 Design Story?

Még egy ok, hogy utáljuk az Apple-t: amióta perbe fogták a Samsungot dizájszabadalom (Európában: védjegyoltalom) sértése miatt, minden gyártó fontosnak tartja bemutatni, hogy az aktuális szászlóshajóját milyen isteni szikra alapján és milyen ihletett dizájnfolyamat mentén tervezték. Ez egy HTC esetében (ahol ugye szépek az eszközök) még csak-csak, de come on: Samsung? Hogyan tervezzünk egy szappantartót, ami ugyanúgy néz ki, mint az előző? Ki a faszt érdekel ez?

Mind you: ux fronton le a kalappal a Samsung előtt: attól függetlenül, hogy egyetértek-e az úttal amit járnak (erről pár sorral lejjebb), ezek jó dolgok. Viszont pont ezekről nem lehet érdemben beszélni, üres vatta. Amiről meg lehet (a test, a műtárgy), nos, ott meg inkább dolgozzanak valami igazán szépen a kedves terméktervező kollegák, ahelyett, hogy beszlének róla.

A saját út pedig röviden: a saját ui vonal nem tetszik. A saját fejlesztések, amik a felhasználóval való együttműködést, együttélést célozzák, nos, ezekre úgy tekintek, hogy igen, ez az út, amit ma egy mobilgyártónak járni kell (nem az, hogy 4:3-ról 16:9-re upgradelik a képernyőméretet). A Samsung ebben úttörő, és ez akkor is nagyon fontos, hogy ha pl. a szemkövetés addott esetben hülyeségnek tűnik. Szükség van ezekre az iteratív innovációkra (jaj!), mert ebből lesz (van) a jövő. Az, hogy a Samsung nem nyitja meg az egészet, nos, az megintcsak nem tetszik. De elítélni nem tudom őket érte, a 30%-os piaci részesedést nem adják csak úgy.

A videó annak, akit még ezek után érdekel:

 

Update: Szerencsére a HTC is kiadta a One készítéséről szóló kisfilmet, ami azért szerencsés, mert az egy tényleg szép eszköz, a gyártási folyamat pedig tényleg érdekes. Bigup!

3 hozzászólás “Galaxy S4 Design Story?” bejegyzéshez

  1. Hiába utálod úgy az Apple-t, nem a Samu volt aki 2007-Ben kiadtak az első okos telefont! 2010-ig balfaszkodtak mire sikerült ki adniuk az első másolatot!
    3 év!!! 3!

    Aztán pedig nekik se iPod, se Mac, se iTunes, se iCloud, se iPad nincs. Lényegében van egy S4-ük aki menő, pár tv ami jo a többi cucc meg mind egy kalap szar!
    Az a hatalmas eladás nem S3-ból van ne aggódj! Hanem Galaxy Mini, Galaxy Ace es a többi szar, ócska, olcsó droidbol!
    Ez nem dicsőség, ez csak piac!
    Ezzel szemben az Apple 3 hónap alatt elad 54 millió telefont, de az csak es csak iphone es csak drága telefon. Szóval hiába ad többet el a Samu, nem jobb attól cseppet sem! Ez olyan h jön a Nokia: Mi vagyunk a legjobbak, mert meg mindig!!! a legtöbb telefont eladjuk (na jo, ma mar nem), csak épp azt nem említik hogy ebből a sokból 90%-a 150 FT-os fos!

    A Samu igazából miben is jo a telefonban? 8 mag? Minek?
    13 MP kamerát veri az iphone 5 8 MP
    5 inch, mi a jo istennek? Telefon kell vagy táblagép!
    Android egy halom szar, ez mondjuk nem az ő hibájuk, de ha akkor menők lennének csinálnának egy saját OP-t, de arra mar nem elég ügyesek!
    Ha Eric Schmidt nem lopta volna le ügyesen az iOS ötletet az Apple igazgatótanácsából, ma sem lenne Android:))
    Ennyi az egész történet, lényegében az Android létezése az Applenek köszönhető!
    Úgy mind az érintős kijelzős eszközök (Newton Pad), mind a Kompjuter, mind az online zene ipar, mind az online app, film… stb, árulás, lényegében az online áruházak, mind egy normális táblagép, mind a GUI, mind az iPod, mind a Windows létezése…
    Szóval a Samsung egy rakás szar ilyen terén, semmit nem tett le az asztalra elsőként az IT ezen a reszen!Semmit!

    1. Vincebazmeg, te akkora elvakult fasz vagy, hogy azt se veszed észre, amikor éppen a Samsungot kritizálom, és ugyanúgy tolod a konzerv baromságaidat, aminek csak marginális köze van a témához. szerezz már egy nőt :-D

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.