A Kormányhivatal segít Önnek – elkésni.

A második kerületi önkormányzat ügyfélszolgálati irodája, akarom mondani a Kormányhivatal egy darabka szocializmus a második kerület szívében. Lakcímbejelentés ügyben kellett bemennem, utána a Preziben volt jelenésem, hogy kerete is legyen a dolognak.
7:30-ra érkeztem, lelkesen, csillogó szemekkel. Az iroda egyébként 8-kor nyit, de korábban kell jönni, hogy legyen sorszám. Be is álltam kb. 15-iknek a Margit körút járdáján kígyózó sorba, mögöttem kb. ugyanennyi versenyző.
7:45 körül kijött egy osztályvezető és bejelentette, hogy mivel tegnap nem működött a személyi igazolvány és jogsi szoftver, a tegnapi ilyen sorszámú embereket mára visszahívták, ezért nagyon kevés ilyen sorszám lesz ma, ami azt illeti, aki ilyen ügyet intézne, akár haza is mehet.
8-kor nyitás, bent az ülőhelyek száma kevesebb, mint ahányan voltunk, öltönyös ember, apuka babával lépcsőn, de ahhoz képest, hogy negyed órája még szemerkélő esőben dekkolt a büdös körúton, már haladás.
8:40 táján lett ülőhelyem, egyből jobban éltem, mint 4 éve.
9 körül jutottam be végül, az ezutáni történet már magánbeszélgetés tárgya.

Mindenesetre laza félórás késéssel a Prezi is meglett, szóval in hindsight kormányhivatalba biztos jó, csak emlékezzünk, hogy a működése olyan mint a magyar állam kicsiben!

Egy gondolat “A Kormányhivatal segít Önnek – elkésni.” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.