Kábel.

Most, hogy két szerencsés (?) esemény egyszerre következett be: betegen ülök itthon és mindehhez kábeltévé társul, lehetőségem van felzárkózni reklámokból, és hát bazeg, és most itt a “Frog” néven szereplő szösszenetről fogok beszélni.

Mert a “fingós rap”, mint csengőhang az egyszerűen gusztustalan és mindenkiből elsőre kiváltja a gondolatot, hogy “nincs olyan, hogy nincs lejjebb” (vagy “van még innen lejjebb?”, stb.), esetleg megront pár fiatal lelket. De az, hogy “Frog” “szerzeményei” a Can’t touch this, az Axel, és hasonló zenékben merülnek ki, az azért kicsit arcátlan. Vágom én, hogy ezekre már nem kell jogdíjat fizetni, mert olyan régiek, de akkor is: az öcsém azt hiszi, hogy ezeket a számokat most tényleg megírta valaki (hiszen nem ismeri az eredetit, hiszen 10 évvel később született, mint a mű maga!), holott nincs másról szó, mint hogy eltorzították a hangot és odatettek egy békára távolról se hasonlító béna animációt – ez engem felbasz, lehúz.

Hát ez a bajom a tévével és semmi más.

7 hozzászólás “Kábel.” bejegyzéshez

  1. Hogyne kene jogdijat fizetni. Gondolj bele, meg igy is megeri nekik. Ez a durva. Szoval ez inkabb etikai kerdes, a Beatles soha nem engedte, hogy reklamban hasznaljak fel a zenejet, amikor Jacko megvette a jogokat, akkor eladta asszem a Revolution-t a Microsoftnak. A tagok meg bepereltek, meg ugy is, hogy nem ok voltak a jogok birtokosai, es nekik adott igazat a birosag.

  2. Lee drágám! Mindig, de mindig van lejjebb. Sajnos nagyon úgy fest, hogy fingós rap-re van kereslet. Ahogy lenne hányós, böfögős és öklendezős klasszikusokra is (ott ha jól tudom tényleg nincs jogdíj). A para az, hogy az öcséd korabeli srácok ebben a szarban fognak felnőni, hacsak nem zárja valaki őket karanténba. Kiváncsi vagyok milyen lehet fingós rap-pen felnőni.

  3. ja kell jogdíjat fizetni, és minden változtatáshoz – feldolgozáshoz, amely az eredetitől jelentősen eltér – az eredeti szerző engedélyét kell kérni, tehát őket se nagyon sajnáljuk…

  4. Hat igen, erdekes lenne Ranschburg Jeno bacsinak elemezni a dolgot. Vagy egy jo Csaladi kor, “Pisti, miota meglelte a fingos rapet, azota nagyon rosszul tanul…”

  5. a húgom nem hitte el pár évvel ezelőtt, h jackson feketének született, fel kellett világosítanom az egész problémakörről. tudod, újszülöttnek minden vicc.

  6. hevimetálban már van. csak ott valami tévedés miatt “hörgős” néven fut.
    bad marketing.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.