SanDisk TakeTV, illetve valami olyasmi.

Segíts.

Elegem lett abból, hogy vagy laptopon nézek My Name Is Earl-t, vagy ki kell írnom DVD-re, ha a nagytévén szeretném nézni. Megoldást keresek, véglegest: a számítógépemre letöltött cuccokat akarom a tévén nézni, bénázás nélkül.

Erre nyújt (-ana) megoldást a SanDisk TakeTV nevű kütyüje: 5/10 GB-os pendrive, a másik oldalán meg AV kompatibilis eszköz, ami küldi a TV-be a jelet.

Két probléma van vele:

  1. drága,
  2. lenne, ha lehetne itthon kapni.

99 dollár még csak-csak, de ez kb. az abszolút maximum, amit egy ilyen megoldásért fizetni szeretnék.

A kérdés pedig: létezik erre alternatív megoldás? (Most persze mindjárt összedugom a Shuttle-t a tévével, de nincs még rajta Ubuntu Media Edition, vagy mi.)

10 hozzászólás “SanDisk TakeTV, illetve valami olyasmi.” bejegyzéshez

  1. Mit hívsz bénázásnak?

    Laptopon van TV-Out kimenet. Bementem a sarki műszaki shopba (Ráday utca, Kinizsi saroktól 15 méter) és kértem egy SCART-os TV-Out kábelt.
    Tetszőleges hosszút tudtak adni.
    Ennyi.

    Bár aki a SCART-ot kitalálta az megérdemelné, hogy feldugjanak neki kettőt, de végül is működik…

  2. milos, köszi, megnézem.

    Pix:
    – bénázás 1: laptopon nincs TV out
    – bézánás 2: a VGA kábel nem ér el a Shuttle-ig. TVOut megoldás lehet, de akkor is bénázás lesz a filmek átemelésével, a setup hordozhatóságával stb. akkor meg már akár vehetek egy Megoldást is :)

  3. az h veszel egy usb portos divx kepes dvdjatekost az nem opcio?

    pendrive – usb – dvdjatekos – hdmi kabel – lcd televizo

    ez sztem meg belefer csisszesen a 99kopejkaba

  4. talald meg es oszd meg a megoldast, mert akkor vegre veszek egy igazi “tv the size of a wall”-t :)

  5. lippi! nem hiszem el,h komolyan gondolod ezt..;))

    olyan vagy,mint gyp.vagy gyp olyan mint te.
    gyanúsak vagytok..!

  6. Az a takeTV jópofa cucc. Én az XBMC-re esküszöm (pl. http://youtube.com/watch?v=8amNvWnGrew ), ami bár nem hordozható, és nem fér bele a 99USD limitbe, de mplayer az alapja + egy olyan frontend ami minden megcsinál ami csak eszedbe juthat. Mivel gyenge a vas alatt (P3-733) ezért H264 és hasonlók nem mennek, de a sima HDTV ripek patentül hasítanak. FTP-vel felugrik rá ami kell, trailereket streamel az Apple-től és szénné kusztomizálható. (Ha python-ban jó vagy, gyakorlatilag azt csinálsz vele amit akarsz), be lehet sleepelni meg amit akarsz. A vas kb. 20-25k (ebben 8GB HDD van, amiből használható kb. 5GB) + egy normális méretű HDD. Van aki saját HTPC-t rak össze csilliárdokért, az én igényeimet viszont ez tökéletesen kielégíti.

  7. Nekem 10.000 Ft-os Yamada DVD-játékosom van, USB- és SD-olvasóval (eBay-en 25 USD-ért vettem hozzá 4GB-s SD kártyát), a menüje ugyan ocsmány, de mindent visz.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.