Így próbáljak telefont venni.

Amúgy sem áll túl erős lábakon az újtelefon-vásárlási ingerem (hisz tulajdonképpen nincs a réginek semmi baja azon kívül, hogy néha nem fogad hívásokat), az pedig, hogy a mai napon összesen kb. 20 percet álltam úgy különböző mobiltelefon-beszerzési helyeken (először Pannon, aztán Voda), hogy bármi történt volna, végképp elvette a kedvem és hazaballagtam. Nem is az zavar, hogy sokan vannak, de az baj, amikor kb. 20 sorbaálló ember mellett látványosan unatkozik a humánerőforrás a pult mögött, és véletlenül se pöccintené tovább az ügyfélhívó szerkezet.

Úgyhogy telefonvásárlás projekt on hold.

19 hozzászólás “Így próbáljak telefont venni.” bejegyzéshez

  1. termék-preferencia jelenleg:

    Nokia E51 – 3g, wlan, masszív, series60 én ezt vennék.
    ASUS 530w – qwerty billencses winmo6 cucc, öcsém azt vett, korrekt.

  2. Nem tudom a vodánál és a pannonnál hogy van, de a tmobilnál webshopban is megkapod ugyanannyiért, sőt van amit olcsóbban is mint a boltban és másnap már hozzák is.

  3. pannonnal van webshop > klikk kosarka. 5% discount. 10e ft felett v ha elofizetest is veszel akkor ingyenesen hazhoz viszik, 3 napon belul. fizetes online csak otp-s kartyaval (en kerek elnezest), de kiszallitaskor kp-ben vagy bankkartyaval (ott sztem mar mindegy, h milyen)

    Vodanal a “Vodafone rendelo”-ben lehet, ott is 3 nap – az nem tiszta, hogy kapsz-e vmi kedvezmenyt, ill., hogy mikor nem kell megfizetni a 2500ft-os kiszallitasi dijat.

    A fentiek alapjan strategia, hogy a droidok nem szolgalnak ki…

  4. Mindenképp online vásárolj, én is szívtam végtelen sorokkal, meg sehol nem is volt raktáron az óhajtott készülék, aztán megrendeltem a neten (Pannon), kihozták, fizettem, ennyi.

  5. dw, tudod, hogy én nem szoktam csak úgy felugrálni a csilivili divattelefon bandwagonre :) mivel jelenleg a piacon *nincs* rendes telefon, nyilván nem akarok rá pénzt költeni.

    gergely, én meg szimplán hozzátoszok egy “seggszag” taget :)

  6. drojid: hogy csatlakoztatod a Viewty-d a linuxodhoz? hogy szinkronizálod az iCal kompatibilis naptáraddal? az x500-at néztem (illetve az Etent úgy általában), de egyrészt olvastam róluk (bumm egy urban legend), hogy a kihúzható billentyűzet hamar tönkremegy, másrészt Windows van rajta, harmadrészt hogy szinkronizálom az iCal naptárammal?

  7. vegyél használtat a Moszkva metroaluljáróban- olyat választasz amilyen van és tettszik :-) adnak rá garanciát és beveszik a régit.
    vagy teszvesz és vatera.

  8. E51 van egy hónapja, bevált.
    Nincs tökéletes telefon, de ebben van 1-2 feature, amit értékelek:
    – HSDPA (gyors net mindenhez)
    – WLAN
    – gmail, google maps (cellainfo alapján pót GPS)
    – blackberry (csak a naptár szinkron miatt, de ahhoz király)
    – saját VoIP és IM kliens, de van fring vagy Nimbuzz is :)
    +100 kacat, amit úgysem használok

  9. én felhívtam a vodát, kapcsoltak egy ilyen éhenkórász csávót, aki ügyintéz és akinek jó az, ha náluk vagyok, elfaxoltam a céges cuccokat, másnap a csávó lakáson volt a telefonjaimmal, előfizetésemmel. és minden működött jól, pedig ráadásul számhurcolás volt.

  10. Szerintem az a tuti, ha az ember bemegy egy GSM vagy ElektroOutle genyába
    és megveszi a 10KHUF alatt már kapható független 2 év garanciális akármilyen puttó telefont. Pl egy Nokia 0.0 -t. Aztán bringázás közben úgy is földhöz vágod párszor és legalább nem sajnálod. Ical és egyéb szinkronra meg úgy is ott a Notebook, ami a magunk fajtánál mindíg ott van. Legalábbis én hamarosan ezt fogom tenni. Kb most lett abból elegem, hogy a csili vili telefonom mindent tud, de tényleg mindent, csak telefonállni nem lehet vele rendesen.
    Az olcsó telefon már csak azért is jó koncepció, mert amióta nincs kötelező érvénye a Magyar fogyasztóvédelem döntéseinek (asszem 2004 óta), azóta ha akarják akkor megjavtják, ha akarják nem. De mondjuk ez nem csak telefonokkal van így….

  11. Nekem akármilyen telefon + Nokia N800 internettábla vált be. Fontos hogy a telefon tudjon bluetoothon netet szolgáltatni, ha esetleg nem lenne a közelben wifi.

    Az N800 megy a külső bluetooth gps vevőmmel is (az újabb szériában már beépített van), van hozzá minden ingyen, pl Maemo Mapper is. (Maemo az oprendszer)

  12. @lee: gondolom, a csatlakoztatás valahogy úgy megy, hogy fogom a hozzáadott kábelt, és bedugom a gépbe, vagy valami ilyesmi :-)
    iCal szinkront nem tudom, meg azt sem, hogy kávéfőzésre hogy kell rávenni, bakot ugrásra, stb, én csak azt hittem, egy rendes telefont keresel :-)

    Az x500+ kihúzható billentyűje tuti nem fog kinyiffanni, mert nincs neki.

    Windóz téma: én nem vagyok nagy vindóz fan, de a ma kapható fonokon kb vagy vindóz van, vagy symbian, ugyanolyan ratyi a kettő, vagy valami saját egzotikus cucc, amihez meg semmi 3rd party app nincs.

  13. drojid: pont erről beszélek, amit leírsz. miért fizessek egy ilyen szopatós telefonért, mint a Viewty, ha nem tudom használni a funkcióit a telefonáláson kívül, mert szarul vannak megcsálva?
    más szavakkal, ha már megveszek egy telefont, aminek a dobozára rá van írva, hogy extra funkcióként kávéfőzőt építettek bele, akkor én bizony kávét fogok akarni főzni vele. értem én, hogy a mobilhasználók 95%-ának csak arra kellenek ezek a funkciók, hogy elmondhassák, hogy benne van, de használni sose használják, mert nem lehet egyszerűen/nem áll kézre – én nem ilyen vagyok.

    ETen eszközökben az egyetlen értelmes dolog a kihúzható billentyűzet. minek vegyem meg az egy ETen eszközt, amiben még az sincs?

    Windows/Symbian, megintcsak: pont erről beszélek. ha van két smarthone OS és mindkettő szar, mi a fasznak vegyek smartphone-t? a “valami saját egzotikus cucc, amihez meg semmi 3rd party app nincs” leírással pedig pontosa a Viewty-t írtad körül, akkor most miről beszélünk? :)

  14. Van egy jo allapotu Ericsson t-28asom, kell? ;)
    Pici, telefonalasra idealis :)

  15. @lee:
    “ha már megveszek egy telefont, aminek a dobozára rá van írva, hogy extra funkcióként kávéfőzőt építettek bele, akkor én bizony kávét fogok akarni főzni vele.”
    De ha a viewty és az x500+ dobozára rá van írva, hogy iCalt tudsz vele szinkronizálni, “akkor most miről beszélünk”? :-D

    “ETen eszközökben az egyetlen értelmes dolog a kihúzható billentyűzet. minek vegyem meg az egy ETen eszközt, amiben még az sincs?”
    Tapogass meg egyet élőben, és megtudod :-)

    A Viewty egy dolgot nem tud, ami nekem még kéne bele, az a wifi, de ha nincs benne, hát nincs benne, attól nekem az még a tökéletes telefon, mert amire használni akarom, pont tudja. Ha geek factor is játszik, akkor meg x500+, mert arra minden szirszart fel lehet tenni utólag is.

    De ha ezek nem tetszenek, hát ne vedd meg őket, én csak annyit írtam, hogy *van* rendes telefon a piacon. :-)

  16. E61i, régóta nem volt ilyen jó telefonom. Amennyi kis progi van ezekhez, tuti lesz közte nekedvaló.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.