Intrepid Ibex – holnap!

Megmondom őszintén, az eddigi Ubuntu kiadások közül (persze a korai, gyakorlatilag proof-of-conceptnek tekinthető verziók közül) nekem a Hardyval volt a legtöbb gondom. Az eddigi legjobb kiadás, a Gutsy után (bár megoszlanak a vélemények, a Feisty is baromi jól sikerült) meglepően sok idegesítő dolog volt benne, az elejétől fogva sajnos a végéig. Eleve ez a név, tegye fel a kezét, aki nem Harry Hardonnak hívta szerencsétlent?

A SzinvaNet-nek nyújtott szolgáltatás keretében NEC számítógépeket teszteltünk Ubuntu kompatibilitási szempontokból, minőségi hardver, baromi jó kis gépek (az egyik laptopot egész megkívántam), na azokkal semmi gond nem volt. De anyám laptopja (régebbi Qwerty notebook), Szil Dell laptopja már sokkal neccesebb volt. Ad-hoc módon kezelni a DVD-lejátszást? 2008-ban (szeretek évszámokkal demagóg-kodni) törött NVidia driverrel szállítani egy disztrót? Ilyen és hasonló furcsa jelenségekkel találkoztam az ő gépeiken. (És nem láttam még olyan Hardy-t futtatú gépet, amelyiken probléma nélkül működött a Voda 3G kütyü — na nem show stopper problémák, csak kis idegesítő nüanszok, pl. hogy kétszer kell bedugni az eszközt ahhoz, hogy egyszer működjön…)

Szerveren nem is használtam a Hardyt, pedig LTS… Éppen még jó is lehet.

Úgyhogy fokozott izgalommal várom a holnapi Intrepid launch-ot, és biztos vagyok benne, hogy az egyébként továbbra is zseniális és minden dícséretet megérdemlő Ubuntu fejlesztőcsapat (ne feledjük: túlnyomó többségük önkéntes!) nagyságrendekkel jobb kiadást hozott össze. Köszi nekik, és hát: holnap launch!

Egy gondolat “Intrepid Ibex – holnap!” bejegyzéshez

  1. reszemrol ez egy gyors eloremenekulos dist-upgrade lesz hardyrol — nem felek attol, hogy barmi eltorik, mert hardyban mar ugyis eltort reg es azota is ragtapasszal es shellscriptekkel tamogattam korbe az egeszet. (anyam, a networkmanager fix kiiktatasaig mar eljutottam ket desktop(!) gepen is, akkora egy szutyokhalmaz volt. 2008-ban (hehe) end-user gepen kezzel hegeszteni resolv.conf-ot es etcnetworkinget?)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.