iPhone.

Nem az a durva, hogy 1-2 év alatt tényleg használható eszköz lesz/lett az iPhone-ból, hanem az, hogy a múlttal és a know-how-val rendelkező gyártók ennyi idő alatt sem tudtak semmilyen érdemi ellenlépést tenni egy jobb, vagy matching eszköz formájában. Jött egy GPhone, gyerekbetegségekkel, és jött egy Nokia… bejelentés. Sony Ericsson? Motorola? Ja igen, és jött egy Blackberry Marketplace — lol. Pedig láthatják a tendenciát: az iPhone egymagában lenyomja a piacot (az azért durva). WTF?

17 hozzászólás “iPhone.” bejegyzéshez

  1. volt nálam a BB Storm tesztelésen… hát. Igyekeztek a fiúk, de inkább csak jól elbaltázták a dolgot. Vastagabb újjal rendelkező kolléga még gépelni sem tudott vele, nemhogy a többi funkciót használni.

  2. Egyetértek lipi. Ezért lesz a következő telefonom is iPhone.
    Nincs a piacon ehhez mérhető innováció, ergonómia és user satisfaction.
    Ez van.

  3. GeGe007: a T* 20 rugoert fuggetleniti neked az iPhonet. Bar most eleg fostaliga aron van.. En is iPhonet fogok venni, talan meg a Palm One lehet emlitesre melto tel, talan ott is gondolkodtak picit…

  4. @efpe: Nem tudom mi az a palm one, sose hallottam róla, de szerintem a Palm Pre van olyan innovatív, mint egy iPhone. A hardvere is nagyon erős. én biztosan Pre-t veszek, ha megjelenik.
    cikkhez: GPhone? ilyen nem is létezik. gondolom a T-mobile G1-re gondolsz. Az android teljesen más modell. Az Android csak egy általános szoftver. Egyértelmű, hogy nem olyan egységes, mint egy hardverhez kötött és arra fejlesztett rendszer.
    A Nokia 5800 azért más kategória mint egy iPhone. Ha megnézed szokásos nokiás felépítés, nokiás menülogika stb. Van akinek ez jön be.
    Motoroláról ne beszéljünk, eléggé gyengélkedik mostanság.
    SonyEricsson sajnos lemaradt a fejlesztésekkel az elmúlt időben, ám az Idou most szerintem megüti a mércét. De az se iPhone! nem is akar az lenni.
    Nem értem miért kellene mindenkinek olyan telefont csinálnia mint az iPhone.

  5. @bodzasfanta: miért ne létezne? Rengeteg videó és kép elérhető róla. Az más kérdés, hogy a USA verzió se kapható még és GSM verzió csak vmikor második félévben jön. De külsőre, felfogásban… sokkal közelebb áll hozzám, mint akármelyik készülék.

    Mondjuk plam pre valóban nem létezik :P

  6. Hát azért… nem kell elszállva lenni. Ami átjön a médiából és az eladási adatok két különböző dolog. Hány darab ment el belőle?

    És akkor az alternatívákról:
    Samsung i900
    SE Xperia
    Nokia kicsit lemaradt, az új érintőképernyősét még nem láttam, nem tudom milyen.
    HTC

    Senki nem akar iPhone lenni. Vannak telefonok amelykeben ,más a fontossági sorrend és nem az, hogy az ujjaddal babrálhatod.

    A otorola már rég halott a RAZR óta gyakorlatilag nem volt telefonjuk a múlt évben csak buktak szóval Európában nagyon szarul állnak.

    Ami tény, hogy jó minőségű táccsos cucc, amiben multitáccs is van az még nem igazán van.

  7. @ t3Ch hany darab ment el belole? kabe 9millio? keves? a tobbiek is iphone-ok akarnak lenni, de Apple levedett mindent, es nem fogja eladni licenckent.

  8. Na, azért a “lenyomja a piacot” elég fogalom nélküli állítás.
    Egy szűk szegmensben igen. Ennyi.
    Nem akar mindenki ennyi pénzért ilyen telefont.

  9. Pedig az iPhone mindent lenyom. Pont. Mindenhol elmeselem, itt is: az Exchange intergaciojat tanitani kellene, meg a nativ Windows Mobile-alapu telefonok is csak neznek utana. Tapasztalat.

  10. igen. így van. iPhone a király.

    arról meg, h nem akar mindenki iPhone-t gyártani: dehogynem.
    akkora siker, hogy ekkorát nem durrantott még az összes többi telefongyártó együttvéve. Pedig az Apple nem is gyártott telefont ezelőtt.

    A 3.0-val pedig mindenkit kenterbe ver és szará szopat az apple. 1000 ft-ért bemész elhozod. a hülyének is megéri. le a kalappal. iPhone-t mindenkinek!

  11. @t3Ch: ezeken mind windows mobile fut. Nem azt mondom, hogy az szar, de az iPhone szoftvere -szamomra- jobban bejon. Emellett anyamnak van egy Mioja, nem igazan nyugozott le a Windows rajta. Csak a szivas van vele.

    Ezt mindenkinek el kell dontenie, hogy neki mi tetszik, mennyit hajlando fizetni erte.

  12. Pedig IMHO egyszerű a képlet: a felsorolt gyártók hardver gyártók, az Apple meg szoftvert gyártott, és csinált hozzá egy hardvert. Egész egyszerűen a felhasználói élmény oldalról kezdett telefont építeni, és nem a funkcionalitás érdekelte.

  13. Egy dolog még eszembe jutott.
    Van egy dolog amit tud az iphone és más nemigen. Ez a külső eszközök kezelése.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.