Tweakek a netbookon.

Eszközöltem pár apró módosítást a Gnome-omban, hogy netbook-optimalizáltabb legyen a környezet:

  • Levettem a betűméreteket 8-asra, kivéve a Window Title-öket, amiket 7-esre (mert úgyse érdekel senkit). 1024×600-on tökéletesen látszanak ezek is, még slick-ebb is lett a felület.
  • Az ablakaim keretét (Theme > Customize > Window Border) megváltoztattam a default Human-ról Mist-re. Nyerek ablakonként kb. 8 pixelt, nincs lekerekítés és hasonló vatta, illetve az ablak címsorában megintcsak nyertem vagy 6 pixelt. Megj.: most tudtam meg (mert eddig egyáltalán nem szórakoztam ilyesmivel), hogy a Gnome-ban hogy telepítesz új theme-et: letöltöd a (.tar.gz kiterjesztésű) theme file-t a netről, majd fogod, és drag&drop bedobod a Themes ablakba. Tiszta MacOS.
  • Az alsó toolbar méretét 24-ről 20 pixelre csökkentettem. Szokták javasolni, hogy távolítsam el, de ezt nem tudom megtenni, mert ott van az óra meg az időjárás.
  • Prism-ből (amivel ugye a GMail Offline Mode-ot futtatom, meg a Google Readert) eltávolítottam a status bart, nem kell, és egy csomó értékes helyet foglal. Nem triviális, hogy hogy kell csinálni, mert Ubuntu alatt a Prism-t többnyire rendszerszinten, csomagként telepíted, nem kézzel gányolsz (ugye?):
    mcedit `locate webrunner.xul`
    Ebben pedig kikommentelsz mindent a <statusbar id=”statusbar”> és </statusbar> tagek között. Prism újraindít, felhasználó örül. (Az ötlet innen származik.)
  • Bekonfigoltam magamnak az Evolutiont rendesen. Ezzel nem nyerek semennyi helyet, de nem árt felkészülni arra, amikor a Google Apps for Domains teljesen fizetőssé válik és visszamigrálok, illetve az se hátrány, hogy a naptáramat figyeli, és a saját gépem szól, ha valami van, nem a Google.

Még ha találnék egy kicsi ikon szettet Gnome-hoz meg Firefoxhoz, ami ki is néz valahogy (amik vannak, azok rondák), akkor teljes lenne az örömöm, illetve azt hiszem, ezért most megérdemli a kis netbook a “Geek” matricát.

2 hozzászólás “Tweakek a netbookon.” bejegyzéshez

  1. egy before screenshot, egy after screenshot rendel. :-)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.