Shiretoko.

Az Ubuntu új, “unbranded” Firefox verziója a Jaunty-ban is stabilra váltott, a 3.5.1-es verziót inklúdolták a srácok. És ez szép és jó, de:

  • a pluginek túlnyomó többsége nem kompatibilis még az új verzióval (és sejtem, de tényleg csak sejtem, hogy nem a 3.5.1-ség a probléma, hanem a branding, tehát könnyen javítható lenne);
  • a kedvenc netbook-optimális theme-em (Full Flat) sem kompatibilis, a default theme túl sok helyet foglal;
  • ami pedig szimpla bénaság: nem nyalta át a bookmarkjaimat a 3.0.x Firefoxból.

Úgyhogy még egy ideig maradok 3.0 főverzión.

5 hozzászólás “Shiretoko.” bejegyzéshez

  1. Nálam áthozta a könyvjelzőket gond nélkül, és mivel csak egyetlen, amúgy is mellőzhető kiterjesztésemnél voltak kompatibilitási gondok, én váltotta.

  2. Szia!

    Megnéztem a full flat témát, és netbookra tudok annál jobbat.

    Ha követed a leírást, akkor a firefox is olyan böngésző lesz, amelyben nagy hely jut a lényegnek:
    http://ubuntu.hu/node/10975

    A leírás után így fog kinézni:
    http://www.4shared.com/file/117111956/1fd67dcc/firefox.html

    A kávéscsésze (morning coffee bővtmény) melletti sárga mappa ikon tartalmazza a könyvjelzőket, míg a mellette lévő kerek, sötét ikon a menüt (fájl, szerkesztés stb.).

  3. és ubuntura nem lehet úgy felpakolni csomagkezelővel az új rókát, hogy ne shiretoko legyen a neve, menjen rá a magyarítás is és minden passzoljon?

    én először próbáltam azt a módszert, hogy a z ubuntu-mozilla-daily forrásból telepítem, de úgy a 3.5.2 verziót rakta fel, amin nem megy a magyarítás, és nem tudom megszokni, hogy nem firefox a neve :)
    a kiterjesztések kompatibilitására pedig az MRTech Tollkit a megoldás.

    aztán próbáltam valami ubuntuzilla cuccot, az nem tudta feltelepíteni, és most meg a profilom veszett el. mondjuk van bavkup valahol, az kisebb gond. csak az elb—tt időt sajnálom :/

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.