Babszem status.

A mai szülésfelkészítő (aka. baba-) oktatás nagyon érdekes volt és hamar elszállt: nagyon aranyos neológus pneumatikus neonatológus mesélt helyenként standup-ba illő elemekkel a szülés utáni időszakról, szoptatásról, ilyesmikről. (Tapsot kapott, illetve az egy óra is pikk-pakk elszállt.) Az alapszebály (többször elmondta): [a gyerekek] nem hülyék, csak kicsik. Általában jobban tudják, hogy mi kell nekik, mint az újdonsült anyák, persze könnyű dolguk van, mert ők EPROM-ból dolgoznak (ösztönösek), az anya meg, ugye, CPU-ból (vagyis gondolkodnak).

Ezen felül be van rendelve

  • babaruha kezdőszett
  • gyerekágy
  • falimatrica jó ideje, de az a vulkánfüstben valahol valószínűleg elveszett

Döntésközelben vagyunk őssejtlevétel-ügyben (kétszereplős tender), most ezembe jutott, hogy sehol se tartok autós gyerekülés-ügyben (de most akkor felvettem rá a todo-t).

Amit még el akartam mondani, az a Szent Imre kórház labirintusrendszere. Biztos jó, hogy esőben is át lehet tolni a beteget szárazon, de ezekkel a föld alatti folyosókkal azért kicsit túlzásba estek. A K épület és az F épület egymás mellett állnak, ennek ellenére kényelmesen csak föld alatt lehet megközelíteni az F épületet a K épületből, illetve ami azt illeti, egyáltalán nem tudom, hogy az F épületbe hogy lehet csak úgy, a szabadból bejutni. Csináltam még múlt héten sétálós videót, megörökítendő Szent Imre dungeonjait:

2 hozzászólás “Babszem status.” bejegyzéshez

  1. Autósülés az az első fél évben ugyebár nem kell, hanem a babahordozót kell beapplikálni. Ha meg akarod úszni a babahordozó rendszeres körbeszíjazását, akkor az Easyfix nevű rendszert keresd, ami egy kocsiba fixen épített dokkoló, amire csak bajonett-zárral “ráejted” a hordozót. http://www.maxi-cosi.com/gb-en/carseats/baby/easyfix
    Mocsadék drága, de vaterán, meg e-bay-en korrekt áron kifogható, és később ugyanennyiért el tudod adni. A rendszerben az is a jó, hogy a bármilyen mozgatásra azonnal sírással reagáló alvó babát az ő megzavarása nélkül tudod a kocsiból kivenni, és elvinni, esetleg ha olyan a a babakocsitok, akkor arra is rácuppantható könnyen.
    Később meg egy akármilyen gyerekülés jó, ott már minden technikai bravúr csak parasztvakítás.

  2. az igazsághoz hozzátartozik, hogy ilyen easyfix-szerű cuccot nem csak a maxicosi gyárt, az autósülés kb 9 kilóig nem kell (annyit bír egy átlagos babahordozó). egyébként érdemesebb komplett rendszert venni (babakocsi, hordozó, mózeskosár), mert ezekből van olyan, amiben még a mózeskosarat is normálisan be lehet kötni két mozdulattal (really) az autóba, a gyerek meg kap egy saját övet a mózeskosáron belül. az ilyen rendszerek általában kétklattyintósak, hordozóilag és mózeskosárilag is a babakocsit (is) tekintve, a jobbaknak hintáztatható a hordozójuk. komplett rendszerhez egyébként is jár (korrekt helyen) egy csomó bizbasz, amit utólag nem kell megvenni. (normális lábzsák (külön a mózeskosárra/babakocsira), esővédő, pelenkástáska, pótkerék, ingyenes olajcsere, 10 év garancia a hajtásláncra). ne itthon vegyétek ;) (mi egy ilyen rendszert nyúzunk naponta, már a második gyerekkel)

    bocs, ha okoskodásnak tűnt, nem annak szántam.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.