PicPlz, fotoblog.

Van ez a regota huzodo problema, hogy mit kezdjek a fotoblogommal. A technologia alatta anakronisztikus, ezert pl. nem tul SEO meg SMO friendly, nem keresheto jol, nehezkes az adminfelulete. Zavaro, hogy nincsenek jol integralva az egyebkent faek egyszerusegukben nekem tetszo fotogaleriak. Es legfokepp az zavaro mostanaban, hogy napok, esetenkent hetek telnek el, mire egy foto eljut az eszkozrol (telefon, fényképező) a blogra.

Atmeneti megoldaskent reaktivaltam a PicPlz accountomat, megnezem milyen az. Elso koros megjegyzesek:
– Kerulom a hulye hipster filtereket, legalabbis a cel a sajat stilus es a kapcsolodo kontinuum megorzese.
– Tetszik, hogy megszabhatom a fotokra vonatkozo licenszet. Erre egyebkent biztatok mindenkit mert az alap licensz az csak annyi, hogy copyright azt’ csa. En termeszetesen CC-BY-NC licensz ala helyeztem a fotokat, amitol megintcsak termeszetesen egyedi esetekben elterhetek. (Volt mar ilyen.)
– Tetszik, hogy a PicPlz for Android app minden foto eredetijet feltolja a Dropboxomba. (Disclaimer: Dropboxot fontos dolgok tarolasara nem hasznalunk!)
– A Dropbox integracio lehetove teszi azt is, hogy a PicPlz-re feltolt fotokat eventually es for the record
feltoljam a see no evil blogra is – amig ki nem talalom mi legyen vele.
– Megvasaroltam a PicSay Pro fotoeditort is a telefonomra, amivel kontrasztot meg szinteket tudok allitani a fotokon mielott atadnam a PicPlz-nek.

Es a jelenleg megoldasra varo dolgok:
– Fotoblog/gallery engine sorsa: az ultimate megoldas persze egy olyan sajat szerveren futo web alkalmazas lenne, ahova feltolom a galleriakat, aztan bepipalom, hogy mely fotok legyenek kint fooldalon, aka. fotoblogon. Ha erre van megoldas, akkor mar csak importalni kell parezer blogos fotot, es par tizezer gallery fotot… Kihivas szagu.
– TwitPic fotok sorsa: mivel a TwitPic egy huszarvagassal lenyulta (jogilag) a felhasznalok feltoltott kepeit, feltett szandekom, hogy mindent, amit valaha feltettem oda, lementsek es aztan toroljem a TwitPic accountomat es a romjait lepisiljem es utana reszegen satanista tancot jarjak rajtuk. Ez meg varat magara, illetve kerdes hogy erdemes-e egyaltalan.

3 hozzászólás “PicPlz, fotoblog.” bejegyzéshez

  1. én is olvastam a dropboxos security parákat a múltkor, de felvetődik a kérdés,h mi az alternatíva? Win+linux kliens kell és legalább olyan egyszerű használat. Nameg tárhelyileg se legyen 2gb-nál kisebb.

  2. szerintem nem az a kérdés, hogy mi az alternatíva. analógiaként gondolkozz el azon, hogy kapsz egy lehetőséget beköltözni egy kurvajó kecóba 50″-es LED tévével, mittomén otthonautomatizálással és minden szobában arany kilinccsel, csak épp nincs a kecón zár, az megy be, aki akar. azt választod, vagy egy olyan lakást, ami talán nem olyan jó, de zárható?

    egyébként pl. rsync+ssh, csak kicsit kényelmetlenebb.

  3. Ezt a picplz posztot fejtsd ki picplz iranyban az androidportalon. ;)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.