Filmélmények mostanában.

Megint volt időnk nézni pár filmet.

Elöljáróban annyit, hogy az IMDb “megújult”, ami esetünkben kb. úgy írható le, hogy 1997-ből 2003-ba leapfrogoltak. Tényleg a szív szakad meg mindig, hogy milyen fasza szolgáltatást lehetne ebből csinálni. Ehelyett kaptunk Watchlistet a közelmúltban, ami igazából semmire sem jó, mert nem lehet kipipálni azokat a filmeket, amiket már megnéztünk. Ha meg eltávolítom, akkor hogyan fogom legközelebb tudni… Szóval félseggű megoldás na.

A filmek pedig:

  • Magasan a legjobb a Tropa de Elite (1 és 2). Kicsit idegenkedtem egy brazil akciófilmtől, de ez a 2 film kb. annyira veri oda az összes többi hasonlót, mint a BOPE a ReBiSz-t. Brutális, odaszögez a kapapéhoz. Őszinte leszek: én bizony mindkét filmre 10 pontot adtam, amit technikában talán nélkülöz bármelyik rész, azt őszinteségben duplán hozzáteszi.
  • Tegnapi élmény a Hereafter, Clint Eastwood rendezése, amiben Matt Damon képviseli Hollywoodot. Nem különösebben érdekes a sztori, de kristályosodott bennem, hogy én történettől függetlenül szeretem, ahogy Clint bácsi rendez, Jul meg hozzáteszi, hogy nyugodtság árad belőle. Így összességében ideális vasárnap esti film, talán 7 pontot is érdemelt.
  • Sorozatélmény a Borgias, 9 pontos. Jeremy Irons mindig beteg állatokat játszik, most is, csak most még pápát is. Ugyanitt: a Tudors-t is elkezdtük nézni, de történelmileg nem hiteles, képzavaroktól terhes — a szépfiú szereplők fölött még csak-csak elsiklottam volna, de a történelmi hűség teljes hiánya mellett nem.
  • Kevésbé minőségi, de vasárnapra-még-épphogy komédia a No Strings Attached. Úgy ültem le elé, hogy telefon a kézbe’, azt’ majd töttyölök közben, de végülis megnéztem, és egész aranyos, kicsit az aranyosat a fingós-baszós poénok felől közelítve. Az IMDb 6.2 pontja mindent elmond, de egy röhögésre sörrel jó. (Which reminds me…)
  • És a végére egy jó kis angol cucc, szintén a vasárnapi limonádé kategóriából: The Trip. Két hülye angol angol jellegű viccelődést csinál. Szinkronnal nézni vélhetően tilos, a szerzők egyéb munkái pedig queue-ba kerültek.

Egy gondolat “Filmélmények mostanában.” bejegyzéshez

  1. Köszönet a Tropa De Elite-ért, szereztél két jó estét. Nagyon tetszett, hogy a favela és érvényesülés tekintetében nem túl optimista Isten városánál is realistább film került a szemem elé.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.