Film: Wristcutters – A Love Story.

2007-ben az Urániában nem lehet kártyával fizetni. (Minek újították fel? – kérdem én.) Továbbá szombat este a Blaha – Astoria viszonylaton nincs ATM. Mindemellett a szombatom munkaügyileg laza graveyard shift helyett a hét legpörgősebb napja lett, így a három élmény hatására “szopok-egy-sörér'” hangulatba kerültem. (Később a Szimplában és az Ellátóban aztán pénzért megkaptam sört is, jágert is.) Valamelyest javított az Uránia a róla kialakított képről, amikor találtam egy Huwico hotspotot a kávézóban – életmentő volt. De akkor is: nincs kártyaleolvasó? Wtf?!

A Wristcutters aranyos film, természetesen Shannyn Sossamon miatt merészkedtünk be a filmesztétika-szakosok és tarisznyás értelmiség vad világába, a Titanic fesztiválra; Shannyn-nak ezúttal nem hánytak a hátára kefélés közben, és bár a cicivillanás faktor meglehetősen alacsony (nem villan), az utolsó jelenet (sőt, szerintem az utolsó kép!) alsóajak-beharapós Shannyn-mosolya miatt az mondom, teljesen megérte az időt és a pénzt. Az alapötlet tulajdonképpen jó (öngyilkosok egy átmeneti nihilvilágba kerülnek, ahol aztán Tom Waits beszél hülyeségeket nekik, a rendező szándéka szerint ezzel szemléltetve, hogy ott még ennél is üresebb minden, a hangszórókból pedig lehetőleg Szomorú vasárnap szól, mert az olyan érfelvágós. (A Szomorú vasárnapon kívül a zene felejtős.) Aztán persze hepiend a rendező szándéka szerint is, nekem pedig különösen, a fent említett mosoly miatt ugye.

Shannyn egy tündér.

4 hozzászólás “Film: Wristcutters – A Love Story.” bejegyzéshez

  1. “Továbbá szombat este a Blaha – Astoria viszonylaton nincs ATM.”

    ez biztos? van egy volksbank a puskin utca sarkán nyílt ingatlanos mellett. az astoriánál van egy otp automata a metrólejárónál, illetve még a felszínen, a buszmegállónál raiffeisen. még 2 perc sétával elérhető a wesselényi-dohány sarkán lévő cib, onnan még fél perc a károly körúti erste.

  2. az OTP az már nem az Astoria-Blaha viszonylat (de végül ott vettem fel pénzt). a Volksbank legjobb tudomásom szerint befalazta az ATM-et, Raiffeisent nem láttam, van egy a Rókusban is, ha beengednek, és van valami távol-keleti bank is az East-West centában, de az eddig 2-ből 2x nem működött, úgyhogy megbaszhatják a kistigriseiket.
    ja, föld alá meg nem megyünk bringával :)

  3. mit jelent, hogy befalazta? megszűnt vagy létezik, de be kell menni az épületbe? ha utóbbi, akkor kártyával biztos nyitható. a raiffeisen pedig az árkádok alatt van, a buszmegállóval pontosan szemben és mintha egy erste nyílt volna mellette, de ebben nem vagyok biztos. a távol-keletit mindig elkerültem eddig :)

    az “astoria-blaha viszonylatba” nálam belefér az astoria-blaha tengely epszilon sugarú környezete is, ahol epszilon

  4. asszem 3%-ot húz le a telepített kártyalehúzó izéken keresztülfolyó pénzből a bank. legalábbis az OTP-nél ez van. nem tudom, mennyi lehet a “haszon” egy mozijegyen, de lehet hogy nem éri meg, mint a számítástechnikai boltok esetében is, ahol ugye az alacsony árrés (7% az akciós cuccoknál, approx.) felét elvinné a kártyás fizetés :)
    persze ettől még szánalmas.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.