Hollandia

Lipilee Hollandiaországban, avagy Hollandia a csodák csodája, avagy Lipilee esete Hollandiával, Lippilin és a hollandlámpás, szóval hollandiai kalandok és posztok gyűjteménye.

Sétáltam egyet Velenben.

A sziget mellett, ahol lakom, van egy gázerőmű, a fantáziadús Vattenfall Elektriciteitscentrale Diemen névre hallgat. Amikor ezt az erőművet építették, a kiásott földből létrehoztak egy ötszög alakú feltöltött területet az IJmeerben. Vélhetően ugyanaz adta ennek a nevét, mint aki az erőműnek, úgyhogy jól sejted, az lett a neve, hogy Diemer Vijfhoek, vagyis Diemeni Ötszög. Na itt sétáltam ma egyet.

Tovább is van >>

Mitől bringás társadalom a bringás társadalom?

Az apróságoktól. (Is.)

Tovább is van >>

Moderna talking.

Úgy esett, hogy most szerdán átestem a második Moderna oltásomon is, ezért itt az ideje összefoglalni for the record hogy milyen volt. Aztán majd jövőre összevetni az emlékeztető oltás tapasztalatait. (Ez a post tehát amolyan emlékeztetőoltás-emlékeztető.)

Tovább is van >>

Tavaszhelyzet Hollandiában: kiolvadt minden!

Gondoltam röviden feloldom a legutóbbi Day After Tomorrow posztot, mert a holland időjárás hozta a szokásos változékony formát és egy héten belül kb. 20 fokot ment fel a hőmérséklet.

Tovább is van >>