Hollandia

Lipilee Hollandiaországban, avagy Hollandia a csodák csodája, avagy Lipilee esete Hollandiával, Lippilin és a hollandlámpás, szóval hollandiai kalandok és posztok gyűjteménye.

Jéghelyzet Hollandiában: befagytak a vizek!

A hóhelyzet után itt a Day After Tomorrow következő epizódja (legyen a címe, mondjuk, Jégvarázs? vagy az copyrightos?) — befagytak a vizek, and I mean properly.

Tovább is van >>

Hóhelyzet Hollandiában 2021 – fotós poszt.

Rövid intermezzo után újra gyönyörű telet kapott Amszterdam, és bár én már sose jutok be a belvárosba (egyrészt covid-lockdown, másrészt hidegben nem jár a villamos), azért ma sétáltam egy jót a környéken.

Tovább is van >>

Oktatás lockdown idején, második menet.

Nézem ezeket a cikkeket amit apám küldött (itt és itt, meg itt is), és bár régebbiek, amúgy is akartam írni kicsit az első és második lockdown közötti különbségekről home schooling témában, úgyhogy jól felfűzöm egy amolyan reakcióposztra.

Hol is kezdjem tehát.

Tovább is van >>

2020 nem úgy alakult, ahogy terveztem. (Retro post.)

Micsoda év! Nem árulok el nagy titkot ha azt mondom, nem így terveztük… Atyaég, nézem vissza a fotóimat akár már februárból, mi a faszt tudtunk akkor, semmit! Gyanútlanul fotózgatom a havas fákat síelés közben meg a repülő szárnyát Göteborgból hazafelé, és bumm egy pandémia, az év hátralevő részében macskát, itthoni virágokat, és közeli helyeket dokumentáltam csak… (“Dombokat, hegyeket,” jóvicc, Hollandiában?!) A pandémiából (knock on wood) főleg a work from home változásokat éreztük meg (felnőttek és gyerekek is), szóval a szerencsések között vagyunk.

Na de lássuk a listát,

amit 2020 január elsején, tehát kb. 20-30 éve (vagy 2 napja?) raktam össze:

Tovább is van >>