EOS 400D.

artMától (technikailag tegnaptól) hétfőig nyúzok egy Canon EOS 400D-t.

Eddig kb. 5-öt lőttem vele (azt is kis méretben, mert elfelejtettem átállítani a legnagyobbra), úgyhogy sok tapastzalat még nincs. Kisebb és halkabb, mint a 300D, és (unlike 300D) van benne beépített rear curtain sync is. A másik új feature az Integrated Cleaning System névre hallgató eljárás, figyelj, mert nagyon huncut: azon kívül, hogy persze lehetőleg sztatikusan nem töltődő alkatrészekből építik a gépet, beépítettek egy piezoelektromos alapon működő vibrátort, ami a low pass filterről minden be- és kikapcsoláskor “lerázza” (levibrálja) a rárakódott port. Nem tervezem sivatagban használni a gépet ez alatt a 4 nap alatt, de ez mindenesetre jól hangzik. (És hát Budapest híresen poros város, úgyhogy itt se fog ártani.) Az alábbi videón meg is tudod nézni, hogy pontosan hogy működik az eljárás.

4 hozzászólás “EOS 400D.” bejegyzéshez

  1. Ezt a 400D-s fotoblogos gerillamarketing akciót nem teljesen értem, annyira nem perdöntő egy gépváz, sokkal fontosabb lenne, hogy milyen objektívvel készülnek a képek…a kitben is levő objektívet adják vele? Vagy valami komolyabbat?

  2. alap 18-55-ös objektívet adják hozzá. szerencsére én ugye eleve Canonos vagyok, úgyhogy tudom tesztelni a saját objektíveimmel (versenyen kívül), de ettől függetlenül azért nem rossz dolog az, hogy kipróbálhatsz egy ilyen vázat. (én már megkívántam a 400D-t.) kétségtelen, hogy a gyári alapobival nem nagyon tudod végigtesztelni a funkcióit, talán egy univerzálisabb tele jobb lett volna.

  3. Ok, persze azért én is kipróbálnám. :) De a 350D-vel maximlisan elégedett vagyok.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.